Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

TOYΡΚΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ!

ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...

Για ακόμη μία φορά ο Ερντογάν εμφανίζεται αδίστακτος και φαίνεται πως επιθυμεί κλιμάκωση των σχέσεων με τη Συρία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του κατέρριψαν ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

"Ένα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό", είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Συρία: Το αεροσκάφος κατεδίωκε αντάρτες - Κραυγαλέα επίθεση από την Τουρκία

Από την πλευρά της η Συρία κάνει λόγο για κραυγαλέα επίθεση. Ειδικότερα, Η Συρία ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν σήμερα ένα μαχητικό αεροσκάφος της, το οποίο κατεδίωκε αντάρτες σε συριακό έδαφος, και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή "κραυγαλέα επίθεση".

Η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή μετέδωσε ότι ο χειριστής του μαχητικού κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα πιλότου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από την περιοχή, το αεροσκάφος κατερρίφθη από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

Πάντως, ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν έχει απαγορεύσει το Twitter στην Τουρκία και οδεύσει και προς την απαγόρευση του Youtube. Κατά πολλούς ο τούρκος πρωθυπουργός θέλει να σταματήσει την αναπαραγωγή "ροζ" video στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος με Τουρκάλα καλλονή.