Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για το επίδομα στη μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου



 

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για παράνομη είσπραξη επιδόματος ανήλικων τέκνων από τη Λίνα Αλεξίου, μητέρα της βουλευτή Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», σχετικά με την επί σειρά ετών παράνομη είσπραξη επιδόματος ανηλίκων τέκνων από ασφαλισμένους στο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν οι καταγγελίες πως η κ. Λίνα Αλεξίου, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και μητέρα της βουλευτή Ζωής Κωνσταντοπούλου, ελάμβανε παράνομα επίδομα ανήλικων τέκνων.


Την έρευνα ανέλαβαν να διενεργήσουν οι εισαγγελείς του Ανακριτικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ε. Σίσκου και Χ.Μαστοραντωνάκης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:Τρομακτική, ανοίκεια, αναίτια και παντελώς στερούμενη ερείσματος επίθεση

"Τρομακτική, ανοίκεια, αναίτια και παντελώς στερούμενη ερείσματος επίθεση" χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντόπουλου το δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και μητέρα της Λίνα Αλεξίου ελάμβανε επίδομα τεκνών το οποίο δεν δικαιούταν από το συνταξιοδοτικό της ταμείο.

"Δεν είχαν ειδοποιηθεί από το ΕΤΑΠ –ΜΜΕ η μητέρα μου και 400 συνολικά συνταξιούχοι, ειδοποιήθηκαν ξαφνικά το Νοέμβριο", τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου.

"Η μητέρα μου δεν έπαιρνε το επίδομα για για δεκαετίες. Το άλλο Ταμείο, ο ΕΔΟΑΠ, έκανε ό,τι έπρεπε και διέκοψε την καταβολή όταν έπρεπε", σημείωσε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι "η μητέρα μου ζήτησε σωστά να υπολογιστεί σωστά το επίδομα». «Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι βρέθηκα να βάλλομαι".

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου