Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΡIΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΨΕΥΔΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


 

Σε επανακατάθεση διάταξης, την οποία είχε αποσύρει νωρίτερα και με την οποία δίνεται η δυνατότητα απέλασης μετανάστη που ψευδώς καταγγέλλει ρατσιστική βία εναντίον του από όργανα της τάξης, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η κίνηση αυτή του κ. Γρηγοράκου προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επαναφέρει μια τρομοκρατική, επικίνδυνη και ρατσιστική διάταξη.


Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, στηρίζοντας την επανακατάθεση της ρύθμισης.

«Είναι αυτονόητη και βασική η ανάγκη της πολιτείας να προστατεύσει τους ανθρώπους της που καλούνται να εφαρμόσουν τους νόμους, από κακόβουλες και αβάσιμες καταγγελίες και μάλιστα από δουλεμπόρους και διακινητές ανθρώπινων ψυχών», τόνισε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι την απόσυρση της διάταξης είχε επικροτήσει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, καθώς, όπως είπε, καταργούσε την προστασία μεταναστών που μπορεί να είναι θύματα ρατσιστικής βίας, αλλά δεν νιώθουν ανασφάλεια να το καταγγείλουν.

κείμενο από newsit.gr