Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΡIΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΨΕΥΔΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


 

Σε επανακατάθεση διάταξης, την οποία είχε αποσύρει νωρίτερα και με την οποία δίνεται η δυνατότητα απέλασης μετανάστη που ψευδώς καταγγέλλει ρατσιστική βία εναντίον του από όργανα της τάξης, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η κίνηση αυτή του κ. Γρηγοράκου προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επαναφέρει μια τρομοκρατική, επικίνδυνη και ρατσιστική διάταξη.


Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, στηρίζοντας την επανακατάθεση της ρύθμισης.

«Είναι αυτονόητη και βασική η ανάγκη της πολιτείας να προστατεύσει τους ανθρώπους της που καλούνται να εφαρμόσουν τους νόμους, από κακόβουλες και αβάσιμες καταγγελίες και μάλιστα από δουλεμπόρους και διακινητές ανθρώπινων ψυχών», τόνισε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι την απόσυρση της διάταξης είχε επικροτήσει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, καθώς, όπως είπε, καταργούσε την προστασία μεταναστών που μπορεί να είναι θύματα ρατσιστικής βίας, αλλά δεν νιώθουν ανασφάλεια να το καταγγείλουν.

κείμενο από newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου