Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1948


Πτήσεις που χάθηκαν ξαφνικά απο ραντάρ και αεροσκάφη και επιβατες που δεν βρεθηκαν ποτέ!

Το Bloomberg χαρτογράφησε τις μεγαλύτερες εξαφανίσεις πτήσεων από το 1948 και μετά.

Σε αυτή την έρευνα συμπεριέλαβε αεροσκάφη που είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερους από 14 επιβάτες και δεν εντοπίστηκαν ποτέ συντρίμμια ή πτώματα.

Με βάση αυτή την έρευνα, ο ρυθμός εξαφάνισης αεροσκαφών είναι 1,2 το χρόνο, πέντε θεωρείται πως χάθηκαν κοντά ή εντός του Τριγώνου των Βερμούδων, ενώ το μοντέλο που έχει γίνει άφαντο από τα ραντάρ περισσότερες φορές χωρίς να αφήσει ίχνος είναι το Douglas DC-3s και οι στρατιωτικές παραλλαγές του (19 πτήσεις).

Στο χάρτη το Bloomberg συμπεριέλαβε και τρία αεροσκάφη που εξαφανίστηκαν και βρέθηκαν μετά από καιρό.

Η πτήση 447 της Air France: 228 επιβαίνοντες χάθηκαν στην θάλασσα. Χρειάστηκαν πέντε ημέρες για να βρεθούν συντρίμμια και δύο χρόνια για να εντοπιστεί το κυρίως αεροσκάφος και τα συστήματα καταγραφής πτήσης.

Το Boeing της Eastern Airlines: το 2006 μία ομάδα ορειβατών στο βουνό Ιλιμάνι, τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Βολιβίας, ανακάλυψε τα συντρίμμια ενός Boeing 727. Το αεροσκάφος της Eastern Air Lines είχε συντριβεί αμέσως μετά την απογείωση, το 1985, σκοτώνοντας και τους 29 επιβάτες του.

Το τσάρτερ από την Ουρουγουάη: μετέφερε 45 άτομα, ανάμεσά τους μία ομάδα ράγκμπι και συνετρίβη στις Ανδεις στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Μετά από 72 ημέρες οι διασώστες βρήκαν επιζώντες, ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε το ανατριχιαστικό μυστικό τους. Είχαν τραφεί από τα σώματα των νεκρών για να τα καταφέρουν.

Οι μεγαλύτερες εξαφανίσεις αεροσκαφών από το 1948 - Με κίτρινο χρώμα είναι η τελευταία γνωστή θέση αεροσκαφών που δεν βρέθηκαν ποτέ


(ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου