Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!..ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!



Εξαιρετικά ποσοστά φαίνεται πως συγκεντρώνει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία. Μάλιστα, για την επιτυχή πορεία του κόμματος, η επικεφαλής έκανε λόγο για «εξαιρετική» εξέλιξη.
«Το FN είναι μια μεγάλη εθνική δύναμη. 'Έχει προβάδισμα σε τόσες μεγάλες πόλεις, που αποδεικνύει ότι έχει εδραιωθεί. Οι Γάλλοι παίρνουν ξανά στα χέρια τους την ελευθερία τους. Σήμερα έλυσαν τα δεσμά, φέρνοντας το FN στην πρώτη θέση σε μεγάλες πόλεις και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειές σας να τους φοβίσετε», επισήμανε η Λε Πεν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το FN έχει σχεδόν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην πόλη Ενάν-Μπομόν (βόρεια), ενώ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην πόλη Φορμπάκ (ανατολικά) και στις πόλεις Αβινιόν και Μπεζιέ (νότια).

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ναζάτ Βαλό – Μπελκασέμ, τόνισε πως αν κριθεί απαραίτητο θα συμμαχήσει η κεντροαριστερά με την κεντροδεξιά για να καταπολεμηθεί το Εθνικό Μέτωπο.

Βέβαια, τα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος δε δείχνουν να συμμερίζονται την προσπάθεια του σοσιαλιστικού κόμματος, καθώς όπως είπε ο ηγέτης του κεντροδεξιού UMP, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, αφού αναγνώρισε «το βαρύ πλήγμα στην πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ», κάλεσε τους υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου, να δώσουν την ψήφο τους στην κεντροδεξιά.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ολάντ βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει σε ιστορικά χαμηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου