Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Οργή της Αλβανικής κυβέρνησης για το βασανιστικό θάνατο του βαρυποινίτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε μετά τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας. Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια του Καρέλι και του δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αλβανό κατάδικο, το Υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων"- αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι οργισμένες αντιδράσεις συγγενών του Ιλία Καρέλι
Οι συγγενείς του βαρυποινίτη ενημερώθηκαν για τον θάνατό του και εντός της ημέρας αναμένονται στις Σέρρες, για να παραλάβουν τη σορό του. Αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως είναι οργισμένοι και κατηγορούν τις ελληνικές αρχές, για τις απάνθρωπες, όπως λένε, μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Τονίζουν ότι ο άνθρωπός τους, βρισκόταν άδικα στις φυλακές και επισημαίνουν πως ήταν αθώος και πως έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί. Στις δηλώσεις τους πάντως δεν σχολίασαν ούτε τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, ούτε την απόπειρα ανθρωποκτονίας ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο το 2007.

Σε επιφυλακή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας, μετά τις αποκαλύψεις των ιατροδικαστών Μηνά Γεωργιάδη και Ελένη Ζαγγελίδου, ότι ο θάνατος του Καρέλι, δεν προήλθε από παθολογικά αίτια, αλλά από κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του πριν από τέσσερα και πλέον εικοσιτετράωρα.
«Είμαστε τυχεροί που λάβαμε όλα τα μέτρα και ζητήσαμε την πλήρη κάλυψη, μέσω κάμερας, των κινήσεων του βαρυποινίτη Καρέλι, από την πρώτη στιγμή της έλευσής του», δηλώνει ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας, Αθανάσιος Τούσιος και προσθέτει: «δυστυχώς όμως το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού στις φυλακές παραμένει, ας ελπίσουμε αυτά τα γεγονότα να αφυπνίσουν τους αρμοδίους».
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αποκαλύψεις για τον θάνατο και τις τελευταίες ώρες του βαρυποινίτη
Εν τω μεταξύ, στοιχεία που σοκάρουν βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη και δείχνουν πως όχι μόνο τον είχαν σαπίσει στο ξύλο, αλλά του έκαναν και βασανιστήρια.

Εκτός από τα πολλαπλά χτυπήματα και το κάταγμα στο στέρνο, ο ιατροδικαστής κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως υπάρχουν σημάδια από ηλεκτροσόκ στην παλάμη του.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει αυτά τα χτυπήματα αλλά και το ηλεκτροσόκ μπορεί να έγιναν και πριν 4-5 ημέρες και μετά να επανέλθει ο θάνατος. Στην ουσία αυτό αποδεικνύει πως όχι μόνο τον χτύπησαν μέχρι θανάτου με σπειροειδή ράβδο, αλλά τον βασάνισαν, με αποτέλεσμα μετά την είσοδό του στις φυλακές της Νιγρίτας να υποκύψει στα τραύματά του.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου