Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Με μία από τις δυσκολότερες στιγμές της Ιστορίας του συμπίπτει η συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής του Άρη. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου μοιάζει να βρίσκεται στο… χείλος του γκρεμού, καθώς ο τρίτος υποβιβασμός στην ιστορία του, μετά το 1997 και το 2005, μένει να επικυρωθεί μαθηματικά, ενώ τα χρέη σφίγγουν σαν θηλιά το λαιμό και η πτώχευση μοιάζει μονόδρομος!

Ο Άρης Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικό σωματείο στις 25 Μαρτίου (7 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο) του 1914 στην Θεσσαλονίκη και υπήρξε το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε στην πόλη μετά την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό (1912). Μάλιστα για να τονισθεί ιδιαιτέρως ο ελληνικός χαρακτήρας του νεοσύστατου σωματείου, οι ιδρυτές του επέλεξαν ως ημέρα επίσημης ίδρυσής του, την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ιδρυτές του Άρη ήταν οι: Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Πέτρος Γκοτζαμάνης, Δήμου, Άγγελος Ζέγας, Θόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοτρότσης, Πέτρος Κρέης, Μήνως Κυδωνάκης, Λάζαρος Κωστίδης, Γιώργος Λάμπρου, Γιάννης Νακόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάτσικας, Ρούσσος Ρωσσιάδης, Κάρολος Σαλούστο, Τάσος Τσιατσιαπάς και Πρόδρομος Κότσανος.


Το 1926 ο σύλλογος αναγκάστηκε να τροποποιήσει το καταστατικό του ώστε να μετονομαστεί σε "Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης", για να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα αθλήματα που ήδη είχε αρχίσει να καλλιεργεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου