Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

AΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ-ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


 
«Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία", τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης, επιλέγουμε το πολιτικό φως της αληθινής αντίστασης».

Αυτό δηλώνουν οι δύο βουλευτές, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και Χρυσούλα Γιαταγάνα, εξηγώντας, σε κοινή γραπτή ανακοίνωση, τους λόγους που αποχωρούν από τους ΑΝ.ΕΛ.

«Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε, εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα» επισημαίνουν οι δύο βουλευτές και προσθέτουν: «Στους ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι βεβαίως, ούτε όλα μαύρα ούτε όλοι αυλικοί, αλίμονο. Ιδιαίτερα, αυτό το υπέροχο κύμα γενναίων ψυχών, που χωρίς ιδιοτέλεια μας στήριξε, παραμένει η Ελπίδα αποκατάστασης της Αξιοπρέπειας τούτης της χώρας».

«Η πλημμυρίδα Ανεξαρτησίας των 33 βουλευτών και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων ήταν ό,τι πιο αγνό και πατριωτικά αισιόδοξο ζήσαμε ποτέ. Τώρα είναι αλλιώς... Εμμένουμε στο ραντεβού με όσους συναρπάζει ο Σκοπός, το Εμείς, η Σωτηρία» καταλήγουν.
 
newsbeast.gr