Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πληροφορίες πως εντοπίστηκε το αεροσκάφος

 

 

Συνεχίζεται το θρίλερ - Στρατιωτική πηγή της Μαλαισίας μίλησε στο Reuters

Ο στρατός της Μαλαισίας πιστεύει πως ραντάρ εντόπισαν το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αγνοείται από το Σάββατο, στα στενά «Malacca», πολύ μακριά από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Το στενό «Malacca» βρίσκεται στη δυτική ακτή της Μαλαισίας ενώ το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα με την τελευταία επικοινωνία να γίνεται στην αριστερή ακτή της.

«Άλλαξε πορεία μετά την πόλη Kota Bharu και άρχισε να πετά σε χαμηλότερο ύψος. Πέρασε στο στενό», ανέφερε στρατιωτικός αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Ιντερπόλ δήλωσε πως δεν πιστεύει πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

«Όσο περισσότερες πληροφορίες συγκεντρώνουμε, τόσο τείνουμε να συμπεράνουμε πως δεν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ο Ronald Noble, σημειώνοντας πως δύο κάτοχοι ιρανικών διαβατηρίων άλλαξαν τα διαβατήριά τους στην Κουάλα Λουμπούρ και χρησιμοποίησαν άλλα κλεμμένα- ένα ιταλικό και ένα αυστριακό- για να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Τα στενά « Malacca» είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους διαύλους ναυσιπλοΐας στον κόσμο.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ το πρωί του Σαββάτου με προορισμό το Πεκίνο και περίπου μία ώρα αργότερα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από τη θαλάσσια περιοχή που «χωρίζει»  την ανατολική Μαλαισία από τη νότια άκρη του Βιετνάμ.

Δεν εξέπεμψε κανένα σήμα κινδύνου και δεν ενημέρωσε για κάποιο πρόβλημα και καθώς δεν βρέθηκαν συντρίμμια ή οποιοδήποτε ίχνος του, η αστυνομία αναζητεί στοιχεία «ξεσκονίζοντας» τη λίστα των επιβατών.
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου