Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αμετανόητος και προκλητικός ο Αλβανός που σκότωσε τον υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδίνου

 


Σε ερώτηση του Εισαγγελέα «γιατί το έκανες αυτό;» ο Καρέλι απάντησε:«Γιατί εμένα μου στερήσατε δυο ζωές».
Όπως έγινε γνωστό από το περιεχόμενο της δικογραφίας και την κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, το
τραγικό συμβάν διαδραματίστηκε χθες στις 12:10 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την κατάθεση του συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπαλλήλου, εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β' Πτέρυγας μαζί με δύο συναδέλφους του και έκλειναν στα κελιά και στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος Τσιρώνης, μαζί με δυο άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έκλειναν τα εκεί τα κελιά.

Ξαφνικά, λέει ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ακουστήκανε φωνές και βοήθεια. Αμέσως έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα. Του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό για να σταματήσει το αίμα και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο.

Και συνεχίζει ο σωφρονιστικός υπάλληλος: ο Αλβανός Καρέλι μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα που ήταν γεμάτο αίματα. Το σημείωμα, σύμφωνα με περιγραφές, το κρατούσε στα χέρια του ο άτυχος υπαρχιφύλακας, καθώς του το είχε δώσει ο δράστης, ώστε να του αποσπάσει την προσοχή.

Στο σημείωμα, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄ τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζετε και με κρατάτε. Γιατί δεν με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς…».

Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο Αλβανός δράστης επιτέθηκε στον υπαρχιφύλακα, πισώπλατα με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι που το είχε κατασκευάσει από το κάσωμα πόρτας.
Ο Καρέλι ήταν κρατούμενος στη Β' πτέρυγα των φυλακών Μαλανδρίνου, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και η κάθε ημέρα φυλάκισης μετράει για δυο.

Με την προσφορά εργασίας ο Αλβανός δράστης είχε κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών, θεμελίωνε έτσι δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Ο Καρέλι υπέβαλλε το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει το νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές) στις 11.2.2014 απορρίφθηκε.

Ο Ιλί Καρέλι προφυλακίστηκε στις ελληνικές φυλακές στις 21.10.1997 για διακεκριμένη κλοπή. Η ποινή του κατά συγχώνευση ήταν 16 χρόνια και 5 μήνες. Στις 27.5.2006 αποφυλακίζεται υπό όρους μετά από σχετικό αίτημά του, λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του. Στις 4.3.2007 προφυλακίζεται και πάλι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για ληστεία. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά. Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και 9 μήνες. Τέλος, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου