Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Επιτυχής η συνεστίαση Κουριαννίδη

 


Με την μαζική συμμετοχή πολλών μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Απόλλων» της Θέρμης, η συνεστίαση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Κουριαννίδη.

Ο κ. Κουριαννίδης κατά την ομιλία του, αφού επέκρινε την σημερινή αλλά και τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την φαύλη, αλαζονική και εθνομηδενιστική πολιτική που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια, διαχειριζόμενοι τα δημοτικά πράγματα της πόλης, τόνισε την ανάγκη υπερψήφισης του συνδυασμού με στόχο την ανάδειξη και υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, που τόσο έχει πληγεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από της ενέργειες της απερχόμενης διοίκησης Μπουτάρη, αλλά και της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής με προστασία των ασθενέστερων και ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στο όραμά του για την Διαδημοτική Θεσσαλονίκη, την Θεσσαλονίκη των δημάρχων σε αντιστάθμισμα της άρνησης της κεντρικής εξουσίας να προχωρήσει στην μητροπολιτική διακυβέρνηση της πόλης. Την απαλλαγή των πολυτέκνων από δημοτικά τέλη και φόρους, ενώ τόνισε ότι στις προτεραιότητες της κίνησης είναι και η διαφύλαξη του εργασιακού δικαιώματος των Ελλήνων, με την καθιέρωση «ρήτρας εργασίας» στις δημοτικές συμβάσεις με αναδόχους δημοσίων έργων, στους οποίους θα απαγορεύεται η απασχόληση παράνομων μεταναστών, επί ποινή ισοβίου αποκλεισμού τους από δημοτικούς διαγωνισμούς, ενώ θα καθιερώσει και δημοτικό φόρο παραμονής σε αλλοδαπούς, που θα καταβάλλουν είτε οι εργοδότες τους, είτε οι ίδιοι αυξημένο όταν δεν εργάζονται.

Παράλληλα επέκρινε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, για την πρόσφατη τοποθέτησή του, σχετικά με την διεκδίκηση μερίσματος από την πώληση του λιμένα της πόλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο λιμένας Θεσσαλονίκης, είναι μέρος του εθνικού μας πλούτου, και δεν μπορεί με μετρηθεί με χρήμα, όπως το αξιολογεί ο κ. Μπουτάρης, που για αυτόν είναι απλώς μέρος του χρηματιστηρίου των αξίων του και ενώ, αντί να διατρανώσει την αντίσταση του στο ενδεχόμενο ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου, μπαίνοντας μπροστάρης της αντίστασης ενώπιον ενός τέτοιου ενδεχόμενου, προτιμά να πλιατσικολογεί διεκδικώντας μερίδιο από το ξεπούλημα».

Επίσης ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα δημοτικών συμβουλών, που πλαισιώνουν έως τώρα το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήθυναν : ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας Κώστας Κιλτίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Στέλιος Ματσαρίδης, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα Δήμητρα Ρετσίνα-Φωτεινίδη, ο Α´ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας και μέλος του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου Αργύρης Σαρήπαππας, ο αναπληρωτής υπεύθυνος Μακεδονίας- Θράκης της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Εθνικού Μετώπου Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος αποδήμων μακεδονικών σωματείων Αυστραλίας Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, ο δημοσιογράφος και εκδότης της πατριωτικής εφημερίδας «Πατριωτική Εθνική Αντίσταση» Διονύσης Βουλγαρόπουλος και ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου «Άρες Άναξ» Σωκράτης Σιδηρόπουλος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης «Κοινωνία –Συνεχιστές του Καποδίστρια» Γιώργος Σύρπης, ενός εκ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την δημοτική κίνηση.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα «΄Ερως Ελλάς», με δημοτικούς χορούς και τραγούδια με τον μεγάλο καλλιτέχνη της δημοτικής μας παράδοσης Δήμητρη Χατζηπλή (στο κλαρίνο ήταν ο Σπύρος Μπόκορος), ενώ φιλική συμμετοχή με λαϊκά τραγούδια είχε το παλαιό μέλος των Olympians Στάθης Ιωαννίδης με τον γιο του Μίλτο.

Η ομιλία του Γιάννη Κουριαννίδη
 
taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου