Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Le Figaro: To 1/3 της Ουκρανίας θα καταλάβει η Ρωσία

 

H βρετανική εφημερίδα Independent σε άρθρο της περιγράφει την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΕ-ΗΠΑ και κυρίως η παράνομη κυβέρνηση της Δ.Ουκρανίας!
Η Δ.Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, χωρίς άμεσο σχέδιο επενδύσεων, με τον κίνδυνο να αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου και σε περίπτωση που οι Ρώσοι «παύσουν» τη ροή τότε οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία

Η εφημερίδα σημειώνει πως η μόνη ελπίδα είναι οι διαπραγματεύσεις της Δύσης με τη Μόσχα και το Κίεβο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι μια λανθασμένη κίνηση ή μια λανθασμένη δήλωση, αρκούν για να αποβούν μοιραίες στην εξέλιξη των πραγμάτων.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro παρατηρεί ότι το τι μέλλει γενέσθαι στην Ουκρανία, από την πλευρά της Ρωσίας έχει προδιαγραφεί ήδη από το 1979, με την εισβολή στο Αφγανιστάν, όσο και το 2008 με τη Γεωργία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας: «Είναι καθ' όλα ενυπόστατη η εικασία ότι η "ρωσική ειρήνη" δεν θα τελειώσει στην Κριμαία, αλλά θα καταλάβει και το 1/3 της Ουκρανίας. Μέχρι τότε οι Δυτικοί, μάλλον, θα παραμείνουν με δεμένα τα χέρια κι αυτό ο Πούτιν το γνωρίζει, όπως και οι Ουκρανοί, που προετοιμάζονται για έναν πόλεμο στην Κριμαία».

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου