Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ!

 

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε ο γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ, ο οποίος έγινε δεκτός με βάση όλο το επίσημο πρωτόκολλο και την προεδρική φρουρά να αποτίει τιμές στην Ηρώδου Αττικού.

«Το μέλλον των δύο χωρών, Ελλάδας και Γερμανίας, είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στον γερμανό ομόλογό του.

Ο κ. Παπούλιας, τόνισε ότι παρακολούθησε με προσοχή τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο κ. Γκάουκ, στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επισημαίνοντας τα νέα καθήκοντα όλων για τη διεθνή ασφάλεια.

«Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης» υπογράμμισε.

Απαντώντας ο κ. Γκάουκ, ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία. «Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Πρόεδρος.

«Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες, στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία, Θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά» είπε ο κ. Γκάουκ .

«Δύομισι εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα το 2013 και αναμένεται το 2014 να αυξηθούν 10-12% και αυτό δείχνει την αγάπη των Γερμανών για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξήγησε ότι το αναφέρει «ως παράδειγμα της εγκάρδιας συννενόησης των δύο λαών».

Και πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας: «Διακόπτω εδώ κ. Πρόεδρε για να σας δώσω τον λόγο να απαντήσετε και για να προετοιμαστεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας να σας αναπτύξει τα πάθη που τραβάει με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα».

Ο κ. Γκάουκ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «οι Γερμανοί τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς να τρομοκρατηθούν απ' όσα γράφονταν στον Τύπο, για την κατάσταση στη χώρα σας» και επισήμανε: «Μαζί έχω και δύο μη πολιτικά πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας ασχολείται με το θέμα του Διστόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου