Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΣΤ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ





ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ..

.
«Ένα κόμμα δεν μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα, εμείς θα επιδιώξουμε συμμαχίες»....είπε ο νέος σωτήρας της Ελλάδας...
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εμφανίστηκε ακραία ευρωπαϊστής, επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ΕΕ να γίνει χώρα μας. Ομόσπονδη Ευρώπη στην οποία θα παραχωρηθούν εξουσίες... Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι εθνικοί στρατοί πρέπει να υπάρχουν... Δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα, υπάρχουν ευρω...
παϊκά». Πάντως, απέφυγε να απαντήσει με το ποια πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα συμμαχήσει εφόσον πετύχει στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, λέγοντας γενικά «υπάρχει πρόβλημα με τρεις μεγάλες ευρωομάδες, υπερασπίζονται γραφειοκρατικές ελίτ, είναι άνθρωποι του χτες... Θα πάμε με αυτούς που θα θέσουν τα μεγάλα ζητήματα».


Αυτοπροσδιορίστηκε ως αριστερός αν και όπως είπε «υπάρχουν αριστεροί με δεξιές αντιλήψεις και δεξιοί που κλείνουν το μάτι σε δεξιά στερεότυπα». Χρησιμοποίησε το παράδειγμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων – την οποία θεωρεί θετική μεταρρύθμιση- λέγοντας ότι «το θέτουν από τη δεξιά και ορισμένοι από την αριστερά την αρνούνται». Είπε ότι «Το Ποτάμι» είναι κίνημα που κλέβει ιδέες και από την αριστερά και από τη φιλελεύθερη παράταξη. Ενώ τόνισε ότι δεν νιώθει καμία συγγένεια «με αυτούς που διαχειρίστηκαν την εξουσία και τώρα υπόσχονται ότι θα την αλλάξουν, ούτε με εκείνους που καταδικάζουν τους παλιούς αλλά ζητούν επιστροφή στο παρελθόν».

Πάρα ταύτα παραδέχτηκε ότι το κόμμα του θα αναζητήσει πολιτικές συμμαχίες από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Μίλησε για την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να δοθεί το δικαίωμα εκλογής σε όλους τους νέους άνω των 18». «Εκλογές αυστηρά κάθε τέσσερα χρόνια», «μικρότερη Βουλή», «πιο αναλογικό σύστημα έτσι ώστε ο ψηφοφόρος να έχει πολλαπλές επιλογές. Για παράδειγμα δύο κάλπες, μία για το κόμμα και μια για τον εκπρόσωπο». Επιπροσθέτως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι σε ενδεχόμενη αποτυχία του στις ευρωεκλογές, η πολιτική παρουσία του κόμματός δεν θα συνεχιστεί.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου