Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Ανεξάρτητη Κριμαία αλά...Κόσοβο προτείνει ο Πούτιν.Αν και πρόκειται για μια λύση έσχατης ανάγκης, η χρήση στρατιωτικής βίας στην Κριμαία βρίσκεται επί τάπητος, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να απαντήσει στις απειλές για επιβολή κυρώσεων από τη Δύση.
«Εκείνοι που θέλουν να επιβάλουν κυρώσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Στη σύγχρονη εποχή της αλληλεξάρτησης, οι οικονομίες συνδέονται άμεσα, έτσι η ζημιά θα είναι αμφίδρομη», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και συμπλήρωσε: «Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους ξένους ηγέτες. Όλα είναι έτοιμα για τη σύνοδο των G8, αν όμως δεν έρθουν, δεν τους έχουμε ανάγκη».
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του για το μέλλον της Κριμαίας: «Οι πολίτες σε κάποιες περιοχές μπορούν και πρέπει να καθορίσουν το μέλλον τους. Το ίδιο δικαίωμα δόθηκε στους κατοίκους του Κοσόβου, αλλά και σε πολλούς άλλους πολίτες ανά τον κόσμο. Πρόκειται για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, που νομίζω ότι προβλέπεται και από τους κανόνες των Ηνωμένων Εθνών».
Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για πραξικόπημα στην Ουκρανία, ενώ τόνισε ότι αναγνωρίζει μόνο τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς ως τον νόμιμα εκλέγμενο πρόεδρο της χώρας.
 
Copyright © 2014 euronews