Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ...ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ SPIEGEL!....



ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!


Για διάθεση τρίτου πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα, ύψους 10 δισ. ευρώ, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέροντας πως ο ESM θα κάνει χρήση του προγράμματος που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL).

Στην ιστοσελίδα του Spiegel προδημοσιεύεται ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται στο EuroWorkingGroup της προηγούμενης Πέμπτης και στις αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτό για τη χορήγηση προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα.


Σύμφωνα με το περιοδικό ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ συμφωνήσαν σε μεγάλο βαθμό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σε συνάντηση στις Βρυξέλλες ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα.

Έτσι βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν θα τεθούν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της λεγόμενης προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας, περίπου 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Ο ESM δεν θα χρειασθεί να κινητοποιήσει επιπλέον χρήματα για τον σκοπό αυτό, καθώς θα ανακατανεμηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, τα οποία προβλεπόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά τελικώς δεν χρειάστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου