Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΠΙΟ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΜΑ ΤΟΣΟ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ..O Μπουτάρης με εβραϊκό κιπά σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου

ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΟ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ...ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΡΟΥΣΑΝ...ΑΛΛΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΦΙΛΟ-ΕΒΡΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ...
Φορώντας το χαρακτηριστικό εβραϊκό κιπά, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε εκδήλωση που έγινε το πρωί για τα αποκαλυπτήρια μνημείου στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το εβραϊκό νεκροταφείο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία του μνημείου του Εβραϊκού Νεκροταφείου, αλλά και στην ντροπή που μπορεί να αισθάνεται η Θεσσαλονίκη απέναντι στους συνεργάτες των Ναζί.

«Aν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον πόνο και την οδύνη των άλλων. Αν τελικά για εμάς τους Θεσσαλονικείς-μη-Εβραίους είναι δύσκολο να φανταστούμε τον πόνο των δικών μας Εβραίων, ίσως έχει έρθει επιτέλους η στιγμή να ψελίσσουμε ότι και για τους Εβραίους συμπολίτες μας είναι πλέον αδύνατον να φανταστούν την ντροπή μας», τόνισε στον λόγο του ο Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας ότι «η πόλη της Θεσσαλονίκης άργησε αδικαιολόγητα πολύ να σπάσει τη σιωπή της και να αρχίσει να μνημονεύει την πιο ζοφερή στιγμή της ιστορία της».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ και η πρέσβης του Ισραήλ Ιρίτ Μπέν-Άμπα.