Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ειδησειογραφικό κολοσσό ετοιμάζουν οι Ρώσοι

 



Για να αποδομήσουν την "επιθετική προπαγάνδα της Δύσης"





 
Τη λειτουργία ενός νέου κρατικού ειδησεογραφικού δικτύου, διεθνούς εμβέλειας, ξεκίνησε χθες η Ρωσία προσφέροντας κατά τους ισχυρισμούς της Μόσχας μια άλλη εναλλακτική λύση προς τα δυτικά μέσα ενημέρωσης που προωθούν την «επιθετική προπαγάνδα ενός μονοπολικού κόσμου».


Ο ειδησεογραφικός οργανισμός που φέρει τον ιστορικό τίτλο Σπούτνικ -παραπέμποντας στο όνομα του πρώτου ρωσικού τεχνητού δορυφόρου στην ιστορία- βασίζεται προς το παρόν σε έναν ιστότοπο και ένα δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών σε περισσότερες από 30 χώρες, όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Κισελιόφ επικεφαλής του ομίλου μέσων ενημέρωσης Ρούσιγια Σεγκόντνια, του οργανισμού που δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον περασμένο χρόνο και έχει αποστολή τη βελτίωση της εικόνας της Ρωσίας στο εξωτερικό.
Σε μια παρουσίαση στο ίδιο κέντρο Τύπου όπου την εποχή του Ψυχρού Πολέμου δίνονταν οι συνεντεύξεις Τύπου, ο Κισελιόφ ένας από τους αγαπημένους δημοσιογράφους του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσίασε τα σχέδιά του για την αποκατάσταση της εικόνας της Ρωσίας που έχει πληγεί εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Η ειδησεογραφική πολιτική του Σπούτνικ θα είναι «πολυπολική, πολύχρωμη και πολυπολιτισμική», υποσχέθηκε ο Κισελιόφ. ««Είμαστε ενάντια στην επιθετική προπαγάνδα που σερβίρουν σήμερα στον κόσμο και επιβάλλει ένα μονοπολικό κόσμο», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Σπούτνικ θα έχει γραφεία σε 25 πόλεις ανά τον κόσμο όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Ουάσιγκτον, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Πεκίνο και το Νέο Δελχί και στις πρωτεύουσες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, θα απασχολεί σε αυτές τις πόλεις έναν αριθμό κατά περίπτωση μεταξύ 30 και 100 εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου