Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κατατέθηκε η τροπολογία που ακυρώνει τις 100 δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ


Παγωμάρα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς αποτελούσε προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού

Στη Βουλή κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία με την νέα τροποποιημένη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Σύμφωνα με αυτή, στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνονται όσες υπάρχουν μέχρι και την 1η Οκτωβρίου, όπως επίσης και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες οφειλές αυτές θα μπορούν να ενταχθούν μόνο στις υφισταμένες 12 έως 24 δόσεις.

Η νέα τροπολογία έχει προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών ενώ το κλίμα παραμένει παγωμένο καθώς επρόκειτο για προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Ήδη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, ενώ δεν αποκλείεται το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές.

Η σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρει :

Από τις διευκολύνσεις του άρθρου 51 του Ν. 4305/2014 σχετικά με την τμηματική καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014 , εξαιρούνται εκείνες που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία και οι οποίες θα καθίστανται ληξιπρόθεσμες μέχρι την υποβολή της αίτησης του οφειλέτη, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη ή απώλεια εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού».

Πλέον με τη σχετική πρόβλεψη ικανοποιείται πλήρως το αίτημα της τρόικας για εξαίρεση των μη υπερήμερων δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις, αλλά και ξεκαθαρίζει τελεσίδικα το ότι αυτές οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου