Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Λίγες ώρες ζωής έμειναν για το ρομπότ Philae


ME MOYΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ( ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...) ΤΑΞΙΔΕΨΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
 
Το μικρό ρομπότ Philae "εργάζεται αδιάκοπα" στην επιφάνεια του κομήτη Tchouri, ενώ... δεν έχει πλέον παρά λίγες ώρες ζωής με την μπαταρία του, καθώς η λειτουργία των ηλιακών πάνελ επηρεάζεται επειδή βρίσκεται στη σκιά ενός βράχου.


Οι επιστήμονες της Γαλλικής Διαστημικής Υπηρεσίας θα κληθούν να αποφασίσουν σήμερα εάν θα επιχειρήσουν μία επικίνδυνη επιχείρηση αγκίστρωσης του ρομπότ στο έδαφος πριν εκπνεύσουν οι μπαταρίες του, προσπάθεια που μπορεί να προκαλέσει την αναπήδησή του και την εκτίναξή του στο Διάστημα.


Σύμφωνα με την Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία (CNES) , το Philae έχει ήδη συλλέξει πληθώρα στοιχείων που θα χρειασθεί καιρός για να αναλυθούν.

"Καλημέρα Γη! Πέρασα μία πολύ δραστήρια νύκτα στον κομήτη. Βρίσκομαι και πάλι σε επαφή με την ομάδα μου", έγραψε το ρομπότ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Παρά την άβολη στάση του, με το ένα πόδι στο αέρα και πεσμένο στη μία του πλευρά, το Philae βρίσκεται σε επικοινωνία με την Rosetta και πραγματοποιεί ραδιογραφίες του εσωτερικού του κομήτη, μελέτες του μαγνητικού του πεδίου, παίρνει φωτογραφίες του εδάφους και αναλύει σύνθετα μόρια της επιφανείας Tchouri.
 
Αξιζει να σημειωθεί ότι και η συγκεκριμένη αποστολή της NASA ταξίδεψε υπό τους ήχους του μεγάλου Έλληνα μουσουργού Βαγγέλη Παπαθανασίου, 14 χρόνια μετά την θρυλική αποστολή στον πλανήτη Άρη, Μυθωδία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου