Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Δεν αποκλείει συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ο Αβραμόπουλος

 

«Ο λαός αποφασίζει» δηλώνει ο έλληνας επίτροπος

Δεν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ο έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Σε μια δημοκρατία εφικτό είναι ό,τι αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός. Αυτός αποφασίζει», δηλώνει ο κ. Αβραμόπουλος σε ερώτηση αν θα ήταν εφικτή μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να βρουν το πιο πρόσφορο και δημοκρατικό δρόμο να εφαρμόσουν την εντολή αυτή», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο έλληνας επίτροπος σημειώνει πως ενόψει της προεδρικής εκλογής, «ο τόπος πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί» και πως χρειάζεται πάνω απ’ όλα σταθερότητα και ενότητα».

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο του στην Επιτροπή υπογραμμίζει πως η Ευρώπη οφείλει να προφυλάξει τα κοινά της σύνορα, με κύριο εργαλείο «να αδρανοποιήσουμε όσους επενδύουν στην παράνομη μετανάστευση». Προσθέτει πως «την ανεξέλεγκτη μετανάστευση δεν πρόκειται να τη σταματήσουμε υψώνοντας φρούρια και τείχη. Η λεγόμενη "Ευρώπη Φρούριο" , δεν είναι επιλογή. Είναι κίνδυνος και για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών».

Μιλώντας για τις τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο σημειώνει πως «η Τουρκία χάνει την ψυχραιμία της» και διαμηνύει ότι «η επένδυση στην ένταση δεν ωφελεί την ευρωπαϊκή της προοπτική, ούτε τα συμφέροντα της Ατλαντικής Συμμαχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου