Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

«Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου»

 

Ζήγρας εναντίον Τσοχατζόπουλου στη δίκη για τα εξοπλιστικά


Να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες με πρωταγωνιστή τον πατέρα της και πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο ζήτησε ο συνήγορος. Ένα αίτημα που άναψε φωτιές στο δικαστήριο με τον Νίκο Ζήγρα και τον Άκη Τσοχατζόπουλο να βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου η οποία μίλησε στους δικαστές επιχειρώντας να τους πείσει να κάνουν δεκτό το αίτημα της. Μίλησε για τα τρία παιδιά της και ιδιαίτερα για τον μικρό ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Δεν παλεύω για μένα, αλλά για τα παιδιά μου...», τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ό,τι κι αν λέει, δεν εισακούεται: «Νοιώθω ότι γράφει στο μέτωπο μου
Τσοχατζοπούλου, γι αυτό...», είπε. Ήταν η στιγμή που ο Νίκος Ζήγρας φώναξε απευθυνόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου. Δε λυπάσαι... Εγώ κλαίω γι’ αυτό το παιδί... Θες να μη δικαστείς κιόλας! Εγκληματίας πρώτου βαθμού».

Ο πρώην υπουργός εμφανώς εκνευρισμένος του ζήτησε να σταματήσει: «Σταματά επιτέλους. Έχεις τρελαθεί τελείως» του είπε.

Το ίδιο αίτημα αναστολής αναμένεται να καταθέσει στο Δικαστήριο και ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Νωρίτερα οι δικαστές απέρριψαν την ένσταση που είχαν υποβάλλει στο Δικαστήριο οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί - δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος - το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Το Δικαστήριο διέκοψε λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε μια εκ των δικαστών επικαλούμενη προσωπική σχέση με έναν από τους συνηγόρους.

newsbeast.gr