Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

«Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου»

 

Ζήγρας εναντίον Τσοχατζόπουλου στη δίκη για τα εξοπλιστικά


Να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες με πρωταγωνιστή τον πατέρα της και πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο ζήτησε ο συνήγορος. Ένα αίτημα που άναψε φωτιές στο δικαστήριο με τον Νίκο Ζήγρα και τον Άκη Τσοχατζόπουλο να βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου η οποία μίλησε στους δικαστές επιχειρώντας να τους πείσει να κάνουν δεκτό το αίτημα της. Μίλησε για τα τρία παιδιά της και ιδιαίτερα για τον μικρό ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Δεν παλεύω για μένα, αλλά για τα παιδιά μου...», τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ό,τι κι αν λέει, δεν εισακούεται: «Νοιώθω ότι γράφει στο μέτωπο μου
Τσοχατζοπούλου, γι αυτό...», είπε. Ήταν η στιγμή που ο Νίκος Ζήγρας φώναξε απευθυνόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου. Δε λυπάσαι... Εγώ κλαίω γι’ αυτό το παιδί... Θες να μη δικαστείς κιόλας! Εγκληματίας πρώτου βαθμού».

Ο πρώην υπουργός εμφανώς εκνευρισμένος του ζήτησε να σταματήσει: «Σταματά επιτέλους. Έχεις τρελαθεί τελείως» του είπε.

Το ίδιο αίτημα αναστολής αναμένεται να καταθέσει στο Δικαστήριο και ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Νωρίτερα οι δικαστές απέρριψαν την ένσταση που είχαν υποβάλλει στο Δικαστήριο οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί - δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος - το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Το Δικαστήριο διέκοψε λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε μια εκ των δικαστών επικαλούμενη προσωπική σχέση με έναν από τους συνηγόρους.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου