Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πρόκληση από τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Θέλει τα τούρκικα πρώτη γλώσσα στη Θράκη!


 

Πρόκληση μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Ζητά να διδάσκονται στα νηπιαγωγεία της Θράκης τα τουρκικά ως πρώτη γλώσσα και τα ελληνικά ως δεύτερη.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Αιχάν Καραγιουσούφ στην Ολομέλεια της Βουλής, ζητώντας από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να εισαχθεί στα νηπιαγωγεία η τουρκική ως η πρώτη γλώσσα διδασκαλίας και η ελληνική ως δεύτερη.

«Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και την ελληνική», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα και την τεχνολογία.

«Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» πρόσθεσε.

Ο παριστάμενος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να «σηκώσει το γάντι», ωστόσο θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ασπάζεται την προκλητική θέση του μουσουλμάνου βουλευτή του.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου