Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΝΤΟΡΟΘΙ ΚΙΝΓΚ: «ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


"OI MAKEΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ''

΄΄ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ''

(ΒΙΝΤΕΟ)






Η γνωστή Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ βάζει τέλος στις διεκδικήσεις των Σκοπιανών, καθώς με επιστημονικό τρόπο καταρρίπτει τα όσα ισχυρίζονται οι ηγέτες τους σχετικά με τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η  Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ ενισχύει την ελληνική επιχειρηματολογία έναντι των Σκοπιανιών, που χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία.

Η Κινγκ αναφερόμενη στην προπαγάνδα των Σκοπιανών γράφει στο μπλογκ της, «Τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές. Ομολογουμένως οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέκτησαν την περιοχή, όμως ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε επίσης το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας!»


Η Κινγκ δε διστάζει να αναφερθεί και στη μεγάλη διαμάχη που υπάρχει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και για τους αρχαίους Ρωμαίους σε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που ο Έλγιν έφερε στο Λονδίνο, ήταν η καλύτερη απόδειξη υπέρ του ελληνικού λαού ότι τα ρωμαϊκά γλυπτά δεν ήταν ανώτερα των αρχαίων ελληνικών αλλά απλά αντίγραφά τους! Ο ελληνικός πολιτισμός ο οποίος ήταν "κρυμμένος" από τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και οδήγησε σε ένα μεγάλο φιλελληνικό κίνημα το οποίο οδήγησε και στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους. Ανεξάρτητα από όσα σκεφτόμαστε σήμερα για τον Έλγιν, εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι πράξεις του - άθελά του φυσικά - οδήγησαν τον τότε δυτικό κόσμο να βοηθήσει τους Έλληνες να αγοράσουν όπλα και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους από τους Οθωμανούς».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου