Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το «καυτό» πόθεν έσχες, οι off shore και οι έρευνες για τις μίζες

 

 

Το προφίλ του Γιώργου Καρατζαφέρη

Υπό έρευνα βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

Εξετάζεται η εγκυρότητα δημοσιευμάτων που θέλουν τον κ. Καρατζαφέρη να έχει συμπεριλάβει στις φορολογικές δηλώσεις του και δυο υπεράκτιες εταιρείες που φέρεται να του ανήκουν. Η υπόθεση σχετίζεται με τα ελικόπτερα Super Puma, τα λεγόμενα «αμαρτωλά».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως τις τελευταίες μέρες, σε μία από τις offshore που φέρεται να ανήκει στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία σε βάρος δύο επιχειρηματιών και τριών στρατιωτικών για την υπόθεση αυτή.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στο Ινστιτούτο του ΛΑ.Ο.Σ., μετά την καταγγελία του πρώην διευθυντή του κόμματος ότι εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν ως κρατική ενίσχυση για το ίδρυμα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ τς εφημερίδας, αποκαλύφθηκαν εικονικά τιμολόγια στην εταιρεία που φέρεται να ανήκει στον κ. Καρατζαφέρη.

Εκτός από ένα ποσό 1,65 εκατ. ευρώ, με βάση εμβάσματα, που φέρονται να προέρχονται από offshore εταιρείες στο όνομα του, ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει portfolio στην τράπεζα RBC από κοινού με το γιο του, Γιάννη, συνολικού ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και Πόθεν Έσχες συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

Η εφημερίδα φιλοξενεί στις σελίδες της και ένα εκτενές προφίλ του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Απαριθμεί τις επαγγελματικές διακυμάνσεις στην καριέρα του κ. Καρατζαφέρη που έχει από πολύ νεαρή ηλικία ασχοληθεί διαδοχικά με: πώληση σανού, ως γαλακτοπώλης, ραδιοφωνικός παραγωγός, αυτοσχέδιος μουσικοσυνθέτης, κομφερανσιέ, body builder, διαφημιστής, δημοσιογράφος και παρουσιαστής αλλά και με επιχειρηματικές δραστηριότητες: υπήρξε συνιδιοκτήτης σχολής μανεκέν με τη σύζυγο του Βένη, εκδότης, ιδιοκτήτης καναλιού.

Ως προς την πολιτική του καριέρα, έχει υπάρξει βουλευτής, ιδρυτής και αρχηγός κόμματος, ευρωβουλευτής, ενώ συμμετείχε και σε κυβέρνηση συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ακόμη η πολύ καλή σχέση που διατηρεί ανέκαθεν με την Εκκλησία.
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου