Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΙΜΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!


 

 

Μάλλον αμηχανία ένιωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, όταν μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση για την ονομασία κλήθηκε να σχολιάσει τα εντυπωσιακά ευρήματα στη Αμφίπολη.

Η νέα συνάντηση στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στον Μάθιου Νίμιτς και τους πρεσβευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων δεν κατέληξε πουθενά παρά μόνο στο ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων, ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ ρωτήθηκε αν θέλει να σχολιάσει τις όσα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο λόφο Καστά της Αμφίπολης που «σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές είναι απόδειξη της ελληνικότητας ολόκληρης της περιοχής».

Επέλεξε έναν διπλωματικό αλλά μάλλον αμήχανο τρόπο να το κάνει. «Μου αρέσει να επισκέπτομαι αρχαιολογικές ανασκαφές. Έχω επισκεφτεί πολλές και είδα αρχαιολογικούς θησαυρούς σε πολλά μέρη της περιοχής και στις δύο εμπλεκόμενες χώρες και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αγαπώ την αρχαιολογία. Θα ενθάρρυνα, λοιπόν, επιπλέον αρχαιολογικές εξελίξεις και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν και άλλες ανακαλύψεις για τους αρχαίους Μακεδόνες, οι οποίοι είχαν σημαντική συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό», είπε.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου