Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αλβανία: Εγκρίθηκε η ανέγερση του μεγάλου τζαμιού στην πρωτεύουσα με τουρκική χρηματοδότηση


«Σύντομα, περίπου 4.500 μουσουλμάνοι πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται όλοι μαζί στο Μεγάλο Τζαμί, το οποίο θα κατασκευασθεί στο κέντρο των Τιράνων. Αυτή ήταν η απόφαση της κυβέρνησης, σε σχέση με την αντιμετώπιση
όλων των προβλημάτων των μουσουλμάνων πιστών», γράφει η αλβανική ‘Σέκουλι’ επικαλούμενη δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού,  Νίκο Πολέσι.

Ο Πολέσι δήλωσε ότι σήμερα η κυβέρνηση έλαβε δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις. Η πρώτη που ελήφθη αναφέρεται στο πλαίσιο της τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης της απασχόλησης στη  χώρα.


Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα ταμείο για τη στήριξη της βιομηχανίας της ένδυσης,  που για το 2014 ανέρχεται στα 2,5 εκατ. δολάρια. Ο Πολέσι κάλεσε τους εγχώριους δωρητές ή τους ξένους να συμμετάσχουν στο ταμείο αυτό για συμβάλλουν στην ανάπτυξη πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η δεύτερη απόφαση είναι για παρατεταμένο ζήτημα του Μεγάλου Τζαμιού (το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Τουρκία).

Η σημερινή απόφαση έχει να κάνει με την ανάληψη της ευθύνης από την κυβέρνηση προκειμένου να απαλλοτριώσει ιδιωτικά οικόπεδα τα οποία θα οικοδομηθούν. Για αυτό έχουν ακολουθηθεί όλες ι προβλεπόμενες διαδικασίες, δήλωσε ο Πολέσι.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου