Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

N.Koτζιάς: "Με τα χρήματα που ξοδεύουμε σε πρόσφυγες-λάθρο δεν θα χρειάζονταν να κάνουμε περικοπές στις συντάξεις"!





Του Λ. Λιγουριώτη
Σε μια ωμή ομολογία για το κόστος που φορτώνεται η Ελλάδα για τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που περνούν στην χώρα μας προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών κ Νίκος Κοτζιάς, με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung καθώς όπως αναφέρει "με τα χρήματα αυτά, δεν θα χρειάζονταν να κοπούν οι συντάξεις που επιβάλει η τρόικα"! 
Όσο και αν ακούγεται για  μια ''εύκολη'' δικαιολογία της κυβέρνησης για να μετακινήσει τις ευθύνες από τα λάθη και τις αστοχίες της πολιτικής της, δεν μπορεί κανείς να τρομάζει με την διάθεση, αυτή την δύσκολη εποχή, 2 δισεκατομμύρίων ευρώ για το προσφυγικό σε ένα έτος!
Ιδού ο σχετικός διάλογος :
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον προηγούμενο χρόνο έφτασαν στην Ελλάδα περί το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Πόσο δαπανηρή ήταν αυτή η εξέλιξη για την κυβέρνησή σας;
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Έχουμε δαπανήσει περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Για καταλύματα, σίτιση, μεταφορά και υγειονομική περίθαλψη. Για εμάς, δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα – είναι για την ακρίβεια περισσότερα από όσα θα αποφέρουν οι περικοπές συντάξεων που τώρα μας επιβάλλει η Τρόϊκα.
 Συνολικό  κοστος 14 δις- Τσαμπα Ελληνες γιατροί στην Γερμανία!!! 
 Όμως δεν είναι μόνο αυτό το κόστος - και η συνέπειά του στις συντάξεις των Ελλήνων. Η ευρυτερη εξαθλίωση που έχει οδηγήσει η τρόικα με τα μέτρα λιτότητας, αποτελούν και έμμεσο ''κανάλι'' πλουτισμού της ...Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αξιοποιούν έτοιμο υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό από την Ελλάδα!
Ιδού οι αριθμοί από τον κ Κοτζιά, στον σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εξ αιτίας αυτών των σχεδιαζόμενων περικοπών, απεργούν οι εργαζόμενοι στις θαλάσσιες μεταφορές, οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους, ελεύθεροι επαγγελματίες όπως δικηγόροι και γιατροί δεν εργάζονται και πραγματοποιούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Θα επιβιώσει η κυβέρνησή σας;
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Η Τρόϊκα μας πιέζει προς μια πολιτική που πλήττει πολύ σοβαρά το μέσο πολίτη στην Ελλάδα. Η οικονομία υπονομεύεται από τη συνεχή λιτότητα. Στο μεταξύ, 200.000 επιστήμονες με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτό μεταφράζεται σε μία απώλεια της τάξης των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, αν κανείς υπολογίσει τα κόστη για τη μόρφωσή τους από τον παιδικό σταθμό ως απόκτηση ενός διδακτορικού τίτλου. Για αυτούς τους αριθμούς δεν έχει ειπωθεί λέξη με την Τρόϊκα. Αλλά άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, επωφελούνται αυτής της κατάστασης, καθώς δέχονται τους γιατρούς μας χωρίς να έχουν ξοδέψει ούτε ένα σεντ για την εκπαίδευσή τους.
''Κάνουν'' την πάπια οι αξιωματούχοι της ΕΕ
Κατά τα άλλα ο κ Κοτζιας  ανέφερε ότι  η Ελλάδα ζητά βοήθεια από την ΕΕ αλλά οι χώρες κωφεύουν :
<< Αν θέλαμε να σταματήσουμε τους πρόσφυγες, θα έπρεπε να διεξαγάγουμε πόλεμο εναντίον τους. Θα έπρεπε να τους βομβαρδίζουμε, να βυθίζουμε τις βάρκες τους και να αφήνουμε τους ανθρώπους να πνιγούν. Αυτό αντίκειται, αφενός,  στον ανθρωπισμό και, αφετέρου, στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Αποκλείεται. Για αυτό και στις επίσημες συναντήσεις των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ σιωπούν εκείνοι οι πολιτικοί που στη χώρα τους δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι οι Έλληνες είναι εκείνοι “που δεν κάνουν τη δουλειά τους”>>.
.
 Και σε άλλο σημείο σχετικά με  το ότι δήθεν η Αθηνα δεν ζητα βοήθεια και περισσότερη δυναμεις από την Φρόντεξ, είπε:<< Πρόκειται για έναν μύθο, ότι εμείς καταρχάς δεν επιθυμούσαμε να δεχθούμε την ευρωπαϊκή βοήθεια. Συνέβαινε ακριβώς το αντίστροφο: Εμείς ζητήσαμε 780 στελέχη της Frontex αλλά στην συνέχεια ήρθαν μόνον 340 συνοριοφύλακες. Προορίζονταν να μας βοηθήσουν στο έργο της καταγραφής των προσφύγων, αλλά τον πρώτο καιρό λειτουργούσαν γραφειοκρατικά όπως και στην βάση τους. Μετά τις 15:00 σχολούσαν και το Σαββατοκύριακο ήταν Σαββατοκύριακο. Έτσι, δεν έκαναν τίποτα στο συγκεκριμένο έργο. Τώρα έχουν πλέον προσαρμοστεί, καθώς οι πρόσφυγες δεν ακολούθησαν, δυστυχώς, το πρόγραμμα υπηρεσίας των αστυνομικών της Frontex>>.
Για τους Σύρους ανέφερε ότι θα ήταν καλύτερα να μπορούσαν να μείνουν πλησιέστερα στη χώρα τους. Και πρόσθεσε ένα επιπλέον σημείο: <<Μόνο 55% των προσφύγων που έχουν περάσει από  Ελλάδα από το Δεκέμβριο του 2015 είναι συριακής καταγωγής. Έρχονται ακόμη και Μαροκινοί και Αλγερινοί, που ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Πετούν με 40 ευρώ στην Κωνσταντινούπολη και έπειτα δίνουν άλλα 10 για ένα εισιτήριο λεωφορείου με προορισμό τις τουρκικές ακτές>>.
Με νέους φράχτες οι διακινητές θα ζητούν το ...νεφρό των μεταναστών!
Ακόμα αντέκρουσε το επιχείρημα ότι επιπλέον φράχτες θα εμπόδιζαν, ενώ  σχετικά με την συζήτηση να κλείσουν τα γερμανικά σύνορα όπως ζητούν οι Χριστανοδημοκρατες  ειπει οι πρόσφυγες θα έβρισκαν ακόμη περισσότερες οδούς διέλευσης προς τη Γερμανία.
<< Οι πρόσφυγες θα βρουν νέες οδούς. Αυτό δείχνει η περίπτωση των ΗΠΑ, που είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Αυτό το προοδευμένο έθνος έχει κατασκευάσει έναν υπερσύγχρονο ηλεκτροφόρο φράκτη στα σύνορά του με το Μεξικό και συνεπώς θα πρέπει κανείς να διασχίσει μια έρημο που εκτείνεται σε Τέξας και Νέο Μεξικό. Εντούτοις, και σε πείσμα αυτών των ακραία αντίξοων συνθηκών, από το 2001 έχουν περάσει στις ΗΠΑ 41 εκατομμύρια άνθρωποι, 13 εκατομμύρια εξ αυτών παρανόμως. Κανένα τείχος δεν μπορεί να αποκλείσει τους πρόσφυγες>>.
Μάλιστα ανέτρεψε το επιχείρημα ότι περισσότεροι φράχτες θα έκανα οικονομικά απαγορευτικό το κόστος για τους μετανάστες, λέγοντας ότι οι διακινητές θα ζητούσαν τα ...νεφρά των προσφύγων!
<<Οι διακινητές θα ζητήσουν διαφορετικά ανταλλάγματα. Αυτή τη στιγμή θέλουν μόνον χρήματα. Θα μπορούσαν όμως μετά για παράδειγμα να ζητήσουν τμήματα του σώματος, όπως ας πούμε ένα νεφρό. Σε αυτού του είδους τις μαφιόζικες οργανώσεις λειτουργεί ένα είδος φαντασίας που εσείς και εγώ δεν διαθέτουμε>>

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου