Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΣΑΝ ΜΟΥΣΕΙΟ Στη Χιλή έδωσαν σε σταθμό του Μετρό το όνομα «Ελλάδα» -Γεμάτο αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες, εντυπωσιάζει [εικόνες] Πηγή: Στη Χιλή έδωσαν σε σταθμό του Μετρό το όνομα «Ελλάδα» -Γεμάτο αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες, εντυπωσιάζει [εικόνες] |

Φωτογραφίες: wikipedia


Σαν ένα μικρό μουσείο όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τον ελληνικό πολιτισμό, ο σταθμός Grecia στο μετρό του Σαντιάγκο στη Χιλή, «κλέβει» τις εντυπώσεις. 


Η έκθεση αυτή, κάτω από τη γη, λειτουργεί από το 2014, με αντίγραφα της αρχαίας ελληνικής Τέχνης, ως αποτέλεσμα συνεργασίας του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και της κυβέρνησης της Χιλής.

Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με αγάλματα, προτομές, αγγεία, μάσκες και γλυπτές αναπαραστάσεις της αρχαίας Ελλάδας, σε έναν σταθμό αφιερωμένο στην χώρα μας.


Στο σύνολό τους 23 επεξεργασμένα αντίγραφα από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά θέματα όπως η δημοκρατία και οι τέχνες. 

Στο σταθμό Grecia της Χιλής μπορεί κανείς να θαυμάσει αντίγραφα έργων από τη δυτική ζωφόρο του Παρθενώνα, τα πρωτότυπα των οποίων βρίσκονται σήμερα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και σε άλλα μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δείτε τις φωτογραφίες:









Υπολογίζεται ότι από τον συγκεκριμένο σταθμό, περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες. 



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου