Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ομολόγησε πως θέρισε 39 ζωές ο μακελάρης στο Reina!


Πέρασαν 16 ολόκληρες μέρες μέχρι να καταφέρει η τουρκική αστυνομία, με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) να περάσει χειροπέδες στον μακελάρη του Reina,..
τον άνθρωπο που οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ εισέβαλε σχεδόν μια ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου στο πιο κοσμοπολίτικο κλαμπ της Κωνσταντινούπολης και εκτέλεσε εν ψυχρώ 39 ανθρώπους, στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μασαρίποφ ομολόγησε πως εκείνος έκανε την τρομοκρατική επίθεση την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίν Σαχίν, το πρωί της Τρίτης (17.01.2017). Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει και τα αποτυπώματά του με εκείνα που βρέθηκαν στο Reina. Γεννήθηκε στο Ουζπεκιστάν το 1983, εκπαιδεύτηκε στο Αφγανιστάν και μιλάει τέσσερις γλώσσες. Μπήκε στην Τουρκία παράνομα, από τα ανατολικά σύνορα. Χρησιμοποιούσε το κωδικό όνομα Αμπού Μοχαμάντ Χορασανί και ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ενός παρακλαδιού της οργάνωσης στην Ασία.

Μέσα στο σπίτι όπου συνελήφθη βρέθηκε το ποσό των 197.000 δολαρίων, δυο drones και δυο πιστόλια. Σε προηγούμενη έφοδο, σε άλλο διαμέρισμα στην περιοχή Σιλιβρί, είχε βρεθεί το ποσό των 150.000 δολαρίων.

Είναι ο άνθρωπος που τράβηξε το selfie video στην πλατεία Ταξίμ, ίσως τόπο όπου ήθελε να κάνει αρχικά την τρομοκρατική επίθεση. Τέσσερις με πέντε μέρες ήξερε η τουρκική αστυνομία που κρυβόταν αλλά επέλεξε να κάνει την επιχείρηση σύλληψης το βράδυ της Δευτέρας (16.01.2017) για να παρακολουθήσει πρώτα τις κινήσεις του. Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται από τις 13 Ιανουαρίου όταν συνελήφθη η γυναίκα του.

Η επιχείρηση στο προάστιο Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης, 40 χιλιόμετρα από το Ορτακιόι όπου βρίσκεται το Reina, έγινε με τη συμμετοχή 1.000 αστυνομικών. Ο Μασαρίποφ κρυβόταν στο σπίτι ενός φίλου του από το Κιργιστάν. Εκεί τον συνέλαβαν, με τις πληροφορίες των τουρκικών μέσων να αναφέρουν ότι κρύφτηκε κάτω από ένα κρεββάτι για να αποφύγει τη σύλληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου