Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ!





 Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega της Κύπρου, παραδέχθηκε ότι στις συνομιλίες έχει συμφωνηθεί ότι με την λύση θα παραμείνουν περίπου 55.000 με 60.000 Τούρκοι έποικοι, οι οποίοι θα πολιτογραφηθούν Κύπριοι πολίτες (σύζυγοι Τουρκοκυπρίων, παιδιά μικτών γάμων κλπ). Παραδέχθηκε επίσης ότι θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι στην βάση αδειών παραμονής και εργασίας.




Όταν οι άδειες αυτές θα λήγουν, αν δεν υπάρχει ανάγκη ανανέωσης θα αναχωρούν, όπως συμβαίνει με κάθε αλλοδαπό που βρίσκεται στη Κύπρο. Σημείωσε ακόμα ότι το δικαίωμα έγκρισης αδειών παραμονής θα έχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και όχι τα συνιστώντα κρατίδια. 

Ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία, όπως μετά τη λύση θα ισχύει αναλογία 4:1 στην πολιτογράφηση Ελλήνων και Τούρκων υπηκόων. Δηλαδή για να πολιτογραφηθεί ένας Τούρκος θα πρέπει να έχουν πολιτογραφηθεί τέσσερις Έλληνες.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή πρόταση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ώστε οι Τούρκοι υπήκοοι να απολαμβάνουν μετά τη λύση του Κυπριακού τα δικαιώματα που θα απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι υπήκοοι. Όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το αποδεχθεί ούτε η ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου