Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Είμαστε όλοι εξωγήινοι! Δεν το λέμε εμείς, οι επιστήμονες!





Η ριζοσπαστική θεωρία της πανσπερμίας, που προτάθηκε για πρώτη φορά το 1871 και είχε μείνει στο περιθώριο, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος στην επιστημονική κοινότητα. Ο Caleb Scharf από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια υποστηρίζει πως η ζωή μπορεί να ξεκίνησε από τον Άρη πριν έρθει στη Γη πάνω σε αστεροειδή.

Βάσει της θεωρίας της πανσπερμίας, ο Άρης κάποτε είχε τις κατάλληλες συνθήκες για τον σχηματισμό ζωής, συμπεριλαμβανομένου του νερού και της ατμόσφαιρας. Η σύγκρουση όμως
αστεροειδών μπορεί να προκάλεσε ένα μεγάλο κομμάτι ζωής από τον Άρη να προσγειώθηκε στη Γη.
Ο αστρονόμος και διευθυντής του πολυεπιστημονικού Columbia Astrobiology Centre στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Caleb Scharf δήλωσε στο Business Insider πως μπορούμε να βρούμε κομμάτια του Άρη στη Γη και υποψιαζόμαστε ότι υπάρχουν κομμάτια της Γης στον Άρη. "Αν μπορεί να υποστηρίζει ζωντανούς οργανισμούς, είναι πιθανό ότι είμαστε Αρειανοί".
Η θεωρία της πανσπερμίας κερδίζει διαρκώς έδαφος καθώς οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει πόσο γεμάτο είναι το σύμπαν με οργανικές ενώσεις. Παρά το γεγονός πως δεν έχει ακόμα βρεθεί κανένα στοιχείο που να το αποδεικνύει, η θεωρία της πανσπερμίας, που παραμένει στο περιθώριο της mainstream επιστήμης, δεν θεωρείται πλέον τόσο τραβηγμένη όσο κάποτε.
Μιλώντας στο New Scientist, ο Peter Ward, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, τόνισε πως "η περίπτωση του Άρη για την προέλευση της ζωής είναι πολύ καλή".

Πηγή: Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου