Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΓΙΝΕ ΣΙΒΗΡΙΑ !!!!!!!!! 20 ΝΕΚΡΟΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Κύμα ψύχους σαρώνει σήμερα πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν είχαν ως αποτέλεσμα τον
θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων στην Πολωνία και την Ιταλία, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού.
Η Μόσχα από την πλευρά της γνώρισε τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα των τελευταίων 120 ετών, με τον υδράργυρο να έχει "βουτήξει" στους περίπου -30 βαθμούς κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κρύο σε διάστημα δύο ημερών στην Πολωνία όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τους -20 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφαλείας (RCB).
Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει κάτω των -20 βαθμών κελσίου.
Στην Ιταλία, δύο Πολωνοί είναι μεταξύ των επτά ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα από την Παρασκευή. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 5 άστεγοι, εκ των οποίων οι δύο Πολωνοί, παρά τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές από την προηγούμενη εβδομάδα για την προστασία τους πριν από την πτώση της θερμοκρασίας έως και στους -10 βαθμούς κελσίου κατά περίπτωση.

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται στην κεντρική Ιταλία όπως επίσης στην Απουλία (νοτιοανατολικά) όπου τα αεροδρόμια του Μπάρι και του Μπρίντιζι παρέμειναν κλειστά σήμερα το πρωί, όπως επίσης και στην Σικελία και στις Αιολίδες Νήσους, όχι όμως στην Ρώμη. Προβλήματα καταγράφονται και στις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Στην Ρωσία, τα θερμόμετρα έδειξαν -24 βαθμούς κελσίου στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά), όπου η αστυνομία εντόπισε την σορό ενός άνδρα που πέθανε από υποθερμία τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Χιονοθύελλα σάρωσε την Τουρκία, παραλύοντας την κυκλοφορία στην Κωνσταντινούπολη όπου εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα. Προβλήματα υπάρχουν και στην κυκλοφορία στον Βόσπορο.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν όλη την ημέρα, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει εντούτοις κάτω από το μηδέν τις επόμενες ημέρες.



Κύμα ψύχους σαρώνει από χθες και τα Βαλκάνια όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς κελσίου, ιδίως στις ορεινές περιοχές της Βοσνίας και στη νότια κι ανατολική Σερβία.
Δύο Ιρακινοί πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί χθες Παρασκευή στη νοτιοανατολική Βουλγαρία στο όρος Στράντζα, καθώς στη χώρα μαίνονται χιονοθύελλες, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία του Μπουργκάς. Οι άνδρες, ηλικίας 28 και 35 ετών, βρέθηκαν παγωμένοι σε ένα δάσος από ντόπιους οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.
Στην Ελβετία, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία πολικές θερμοκρασίες και παγετός επικράτησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Ο υδράργυρος "βούτηξε" έως τους -19 βαθμούς κελσίου στο Νταβός και -15,5 βαθμούς κελσίου στη Βέρνη (κεντρικά).
Σε κλοιό χιονιά βρέθηκαν και οι ακτές της Αδριατικής ιδιαίτερα η περιοχή του Σπλιτ στην Κροατία, όπου τα θερμόμετρα σήμερα το πρωί έδειξαν -7 βαθμούς κελσίου, την χαμηλότερη θερμοκρασία εδώ και 50 χρόνια, γνωστοποίησε το εθνικό μετεωρολογικό ινστιτούτο.
Την ίδια ώρα στη Γαλλία επικράτησαν κατά την διάρκεια της νύχτας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο Παρίσι, μεταξύ -3 έως -11 βαθμούς κελσίου.
Και η Γερμανία γνώρισε την πλέον παγωμένη νύχτα του χειμώνα έως αυτήν την στιγμή με -26 βαθμούς κελσίου σε δύο πόλεις της Βαυαρίας και -25 βαθμούς στο Ομπερστντορφ. Στο Βερολίνο τα θερμόμετρα έδειξαν έως και -15 βαθμούς κελσίου.


taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου