Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η Ουγγαρία θα ‘ξηλώσει’ όλες τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος



 " Η Ουγγαρία θα ξηλώσει όλες τις οργανώσεις του Τζορζ Σόρος", γράφει το 
δημοσίευμα




Η Βουδαπέστη θα χρησιμοποιήσει ‘όλα τα μέσα’ για να σαρώσει όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που συνδέονται  με τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος (George Soros), δήλωσε σήμερα ο Σίλαρντ Νέμεθ (Szilard Nemeth) από το κόμμα Fidesz.


Ο Νέμεθ είναι αντιπρόεδρος στο κόμμα του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Όρμπαν και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι με τα μέσα που διαθέτει η κυβέρνηση θα ‘σαρώσει’ όλες τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Αμερικανό ουγγρικής καταγωγής Σόρος, «ο οποίος εξυπηρετεί τους παγκόσμιους καπιταλιστές και τοποθετεί την αρχή της πολιτικής ορθότητας πάνω από τις εθνικές κυβερνήσεις».


«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα διεθνές περιβάλλον», λόγω της επιλογής του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο Νέμεθ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIT.


Στο ουγγρικό κοινοβούλιο οι βουλευτές άρχισαν να συζητούν ένα νομοσχέδιο που να επιτρέπει στις αρχές να κάνουν δημοσιονομικούς ελέγχους στις ηγεσίες των ΜΚΟ.


Σημειώνεται ότι ο Βίκτορ Όρμπαν, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που υποστήριξε την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και αγνόησε την κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την οικοδόμηση ενός «’δυσανεκτικού’ κράτους», όπως τα απολυταρχικά καθεστώτα στη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία.


Το 2016 ο Όρμπαν είχε δώσει εντολή  στην κρατική υπηρεσία ελέγχου να διερευνήσει τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ και ανέφερε ότι οι ομάδες της κοινωνίας των πολιτών που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό είναι ένα κάλυμμα για τη χρηματοδότηση των πολιτικών ακτιβιστών.


Ο δισεκατομμυριούχος προπαγανδιστής είναι υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ με ένα ευρύ δίκτυο οργανώσεων που προωθούν φιλελεύθερες πολιτικές  μέσω της «ανοιχτής κοινωνίας» κυρίως στην πρώην κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη, αλλά και άλλες υποχείριες χώρες.


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τον 86χρονο δισεκατομμυριούχο ότι αποτελεί μέρος της «Παγκόσμιας Δομής Εξουσίας», η οποία είναι υπεύθυνη για την οικονομική εξαθλίωση της εργατικής τάξης, στερώντας από τις χώρες τον πλούτο τους που κατευθύνονται στις τσέπες μιας χούφτας μεγάλων εταιρειών και πολιτικών κοινοτήτων, σημειώνει το δημοσίευμα, που επικαλείται το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.

http://www.echedoros-a.gr/2017/01/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου