Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Απένταρος ο Αρτέμης Σώρρας και με τραπεζικούς λογαριασμούς-μαϊμού


  • Απένταρος ο Αρτέμης Σώρρας και με τραπεζικούς λογαριασμούς-μαϊμού
Όχι μόνο δεν υπάρχουν τρισεκατομμύρια αλλά είναι «μαϊμού» ακόμα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους οποίους μιλούσε με τόση βεβαιότητα ο Αρτέμης Σώρρας! Τι σημαίνει αυτό; Οι αριθμοί των τραπεζικών λογαριασμών που θα αποπλήρωναν χρέη δισεκατομμυρίων και οι οποίοι αναγράφονταν ακόμα και στο έντυπο υλικό που μοίραζε το κόμμα Ελλήνων Συνέλευσις, είναι απλά αριθμοί γραμμένοι στην... τύχη.

Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», έρευνα της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος στα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών, έδειξε πως είναι άνθρακας ο θησαυρός.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι αναγραφόμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί είχαν περισσότερα ή λιγότερα ψηφία από τους πραγματικούς λογαριασμούς.

Ένα από φέιγ βολάν που έκαναν λόγο για λεφτά που... δεν υπάρχουν
Η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Τραπέζας της Ελλάδος ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο στις 15 Δεκεμβρίου 2016 το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και την Οικονομική Αστυνομία ότι «μετά από ερώτημα του αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τυχόν λογαριασμούς με χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν από τον Αρτέμιο Σώρρα για την εξόφληση του δημόσιου χρέους, σας γνωστοποιούμε ότι οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές».
Η κάθε μία από τις αναφερόμενες τράπεζες απάντησε ξεχωριστά στο ερώτημα για τη γνησιότητα των λογαριασμών.
Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας όμως είναι χαρακτηριστική, καθώς όχι μόνο ξεκαθαρίζει ότι ο αναφερόμενος αριθμός δεν αντιστοιχεί σε κάποιον λογαριασμό της ίδιας, ή χαρτοφυλακίου που απέκτησε πρόσφατα, αλλά δεν προσομοιάζει καν σε «υφιστάμενη ή παλαιότερη μορφή λογαριασμού»
Συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα αναφέρει: «μετά από έρευνα στα μηχανογραφικά συστήματα της Τράπεζας, σας γνωρίζουμε ότι ο υπ. Αριθ. 97772541114 αριθμός, δεν φαίνεται να αντιστοιχεί σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας ή των πιστωτικών ιδρυμάτων που προσφάτως συγχωνεύτηκαν ή των οποίων το χαρτοφυλάκιο αποκτήθηκε από την ΕΤΕ. Επιπλέον επισημαίνεται ότι δεν προέκυψε με θετικό τρόπο ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα μπορούσε να προσομοιάζει, ως προ τη δομή, σε υφιστάμενη ή παλαιότερη μορφή λογαριασμού».

Στιγμιότυπο από διαδήλωση φίλων των Ελλήνων Συνέλευσις στη Λάρισα (φωτ.: zougla.gr)
Η ομάδα Σώρρα στο υλικό που διένειμε σε φίλους του έκανε λόγο για δέκα τραπεζικούς λογαριασμούς διαφορετικών πιστωτικών ιδρυμάτων, στους οποίους υποτίθεται ότι ήταν κατατεθειμένη «η περιουσία του έθνους των αυτόχθονων Ελλήνων ιθαγενών, ύψους 115.500.000.000.000 δολαρίων». Για να γίνει ακόμα πιο πειστικό το φέιγ βολάν της οργάνωσης Σώρρα ανέγραφε ότι «ο ισολογισμός της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2007 με τους λογαριασμούς των κυρίαρχων αυτόχθονων Ελλήνων ιθαγενών υπογράφεται από παγκόσμιους οργανισμούς και ότι για την Ελλάδα το 2007 υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών και ο Έλληνας πρέσβης στην Αμερική».
Τι ήταν όλοι αυτοί οι «λογαριασμοί»; Σύμφωνα με τον Σώρρα «ένας θησαυρός που μας τον κρύβουν, ο οποίος μπορεί να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος».
Οι δικαστικές αρχές, κινητοποιήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ξεκίνησε έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο οι αριθμοί λογαριασμών είναι ενεργοί, εάν ενδεχομένως είχαν ανοιχτεί στο παρελθόν και εάν περιέχουν χρηματικά ποσά.

pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου