Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Οι γερμανικές φυλλάδες υβρίζουν τους Ιταλούς όπως έβριζαν παλαιότερα εμάς


Έντονη είναι η αντίδραση της Ιταλίας, στον απόηχο σαββατιάτικου δημοσιεύματος του 
γερμανικού περιοδικού Spiegel, στο οποίο ασκείται σφοδρή κριτική στην υπό σύσταση κυβέρνηση της Ρώμης.
«Το άρθρο του Spiegel ασκεί κριτική σ’ έναν ολόκληρο λαό και αυτό μας αφήνει με μια κάκιστη γεύση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρέσβης της Ιταλίας στη Γερμανία, Πιέτρο Μπενάσσι.
Το γερμανικό δημοσίευμα χαρακτηρίζει τους Ιταλούς ως «χειρότερους από επαίτες», ενώ αναφέρει ότι «αν η Ελλάδα ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, τότε η Ιταλία είναι πυρηνική βόμβα».
«Πρόκειται για έναν επικίνδυνο δρόμο για την διαλεκτική σε όλη την Ευρώπη» σπεύδει να σχολιάσει ο Ιταλός διπλωμάτης.
Σημειώνεται ότι το γερμανικό δημοσίευμα έγειρε την έντονη αντίδραση και του επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.
Οι καταβολές της υπό διαμόρφωση ιταλικής κυβέρνησης αλλά και η πιθανή τοποθέτηση του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, έχουν προκαλέσει κύμα ανησυχιών σ’ όλη την Ευρωζώνη, με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν μαζικά το ευρώ.
Την ίδια ώρα, Βρυξέλλες και Βερολίνο εκφράζουν φόβους για την αύξηση του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού στην Ιταλία, γεγονός το οποίο καθιστά μη επιθυμητά στους ευρωπαϊκούς κύκλους τα δύο πολιτικά κόμματα που θα απαρτίζουν την προσεχή κυβέρνηση, δηλαδή το Κίνημα Πέντε Αστέρων και τη Λέγκα του Βορρά.
Ωστόσο, εμείς οι Έλληνες οφείλουμε πάντα να θυμόμαστε ότι ακριβώς τα ίδια έκαναν και σε εμάς οι Γερμανοί με τις φυλλάδες τους. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ούτε να συγχωρήσουμε οι Έλληνες τους εξευτελισμούς που μας έκαναν.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου