Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Συνεχίζει το «έργο» του ο Ισραηλινός Στρατός – Ακόμα ένας Παλαιστίνιος νεκρός και 45 τραυματίες

Νέες ταραχές προκλήθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας αλλά και στην Δυτική Όχθη, με τους Ισραηλινούς για μια ακόμα ημέρα να ανοίγουν πυρ στο «ψαχνό». Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στην κηδεία των 60 Παλαιστινίων που δολοφονήθηκαν την Δευτέρα (14.05.2018), την στιγμή που… περιχαρείς Ιβάνκα Τραμπ και Νετανιάχου εγκαινίαζαν την νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
Η κηδεία έγινε μια οργισμένη «θάλασσα» διαδηλωτών εναντίων των δολοφονιών από τον ισραηλινό στρατό και στις πρακτικές των ΗΠΑ, που έβαλαν «φωτιά» στην Μέση Ανατολή με την απόφαση να μεταφέρουν την πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Και σήμερα πάντως οι Ισραηλινοί δεν… τσιγκουνεύτηκαν τις σφαίρες, σκοτώνοντας έναν Παλαιστίνιο και τραυματίζοντας άλλους 12. Πρόκειται για έναν 51χρονο άνδρα, που ονομαζόταν Νασέρ Γκοράμπ. Ακόμα 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Δυτική Όχθη από εισπνοή μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 45.
Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για τους νεκρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μικρά παιδιά. Το ένα από αυτά αναγνωρίστηκε από το υπουργείο Υγείας. Την έλεγαν Λέιλα αλ Γαντούρ. Ήταν μόλις οκτώ μηνών βρέφος. Εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
H Λέιλα αλ Γαντούρ, τυλιγμένη με την σημαία της Παλαιστίνης
Η μικρή Λέιλα και η οικογένειά της δεν ήταν στα επεισόδια. Ήταν μέσα σε μια σκηνή με την οικογένειά της. Άλλα στα μάτια των Ισραηλινών στρατιωτών φαίνεται πως όλοι οι Παλαιστίνοι είναι τρομοκράτες. Και γι’ αυτό, όπως καταγγέλεται, έριξαν δακρυγόνα και μέσα στις τέντες όπου βρίσκονταν οικογένειες, ιατρικό προσωπικό και τραυματίες. Και το ήξεραν πως εκεί βρίσκονταν άμαχοι. Άοπλοι. Το drone που σήκωσαν για να ρίξει δακρυγόνα στο πλήθος, έριξε και στις σκηνές αυτές. Και σκότωσε τη Λέιλα…

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου