Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Κουβέλης: «Δεν αποκλείεται ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ο Ερντογάν να απελευθερώσει τους Έλληνες Στρατιωτικούς» λέει ο Κουβέλης...ΤΟ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ.




Η Τουρκία αναφορικά με την Ελλάδα θα συνεχίσει τη ρητορική της έντασης ανεξάρτητα από τη διενέργεια των τουρκικών εκλογών, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


«Βεβαίως θα αποφύγει να περάσει τις "κόκκινες γραμμές", παρά το ενδεχόμενο ένα από τα συνήθη επεισόδια να κινδυνέψουμε να μετατραπεί σε θερμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα θερμάνει έτι περαιτέρω την όλη υπόθεση αναφορικά με τις σχέσεις της με την Ελλάδα, που δεν είναι μόνο σχέσεις που διαταράσσονται από την Τουρκία με την Ελλάδα, αλλά είναι σχέσεις που αφορούν συνολικότερα την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.



Όπως σημείωσε: «Η Τουρκία, ο Ερντογάν, η πλειονότητα των τουρκικών πολιτικών δυνάμεων θέλει να κρατά ανοιχτό το πεδίο στον χώρο του Αιγαίου, στις σχέσεις με την Ελλάδα, ανοιχτό το πεδίο αναφορικά με δικά μας κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα και όπως με σαφήνεια αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επανακαθορίσει την παρουσία της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι το μεγάλο ζήτημα, το οποίο απασχολεί την Τουρκία. Βεβαίως έχει ανοιχτά μέτωπα και προς άλλες πλευρές της χώρας του ο κ. Ερντογάν».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία, ο αν. υπουργός εκτίμησε πως «από τις συνεχείς πιέσεις δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ο κ. Ερντογάν να αποφασίσει την αποφυλάκιση και την απελευθέρωσή τους».

«Και λέω ο κ. Ερντογάν», διευκρίνισε, «γιατί δυστυχώς η τουρκική Δικαιοσύνη χειραγωγείται, είναι υποταγμένη στις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες του κ. Ερντογάν, δεν λειτουργεί ελεύθερα, δεν λειτουργεί αντίστοιχα με τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία άφησε δύο Τούρκους πολίτες ελεύθερους με την απλή δήλωσή τους ότι έχουν κατοικία στην οποία θα φιλοξενηθούν και αυτή είναι του τουρκικού προξενείου, ενώ παρόμοια δήλωση έκαναν και οι δύο στρατιωτικοί μας με τους συνηγόρους τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα, ούτε η διαμονή τους στο προξενικό γραφείο της χώρας μας στην Αδριανούπολη».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την κυβερνητική πρόταση για την κατάτμηση της Β' εκλογικής Περιφέρειας της Αθήνας ο κ. Κουβέλης υπενθύμισε πως διαχρονικά υποστηρίζει την προοπτική αυτή και παρατήρησε: «Η Β’ Περιφέρεια Αθηνών έχει 1.400.00 ψηφοφόρους -ίσως είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια ανά τον κόσμο- πρέπει να κατατμηθεί, όπως πρέπει να κατατμηθεί κατά την άποψή μου και η εκλογική περιφέρεια της Αττικής, το υπόλοιπο Αττικής. Η κατάτμηση [...] απομακρύνει, αποκρούει ενδεχόμενες ιδιοτελείς -πολλές φορές και παράνομες- συμπεριφορές και εξαρτήσεις όσο και χειραγωγήσεις από ποικιλώνυμα συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου