Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Τούρκος Πράκτορας Καθοδηγούμενος Από Την ΜΙΤ Ο Δήθεν Υπάλληλος Αδριανούπολης – Αυτή Ήταν Η Ειδική Αποστολή Που Είχε





Τούρκος πράκτορας σε ειδική αποστολή είναι ο δήθεν εργάτης του Δήμου Αδριανούπολης που έκοβε βόλτες με το σκαπτικό μηχάνημα στον Έβρο παραβιάζοντας τα ελληνικά σύνορα μέχρι την ώρα που εγκλωβίστηκε από τους Έλληνες στρατιώτες και συνελήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Όλα τα στοιχεία, από το ντύσιμο του Τούρκου μέχρι τον τρόπο και το σημείο που κινήθηκε, όπως και από την συμπεριφορά του, δείχνουν πώς ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ είχε συγκεκριμένες οδηγίες και σαφής αποστολή ενδεχομένως από την τουρκική ΜΙΤ ή από την Στρατοχωροφυλακή που ελέγχονται πλήρως από τον Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται οι ελληνικές αρχές που ανέκριναν τον Τούρκο και ανέλυσαν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους.

Πιθανόν, όπως εκτιμούν οι ελληνικές αρχές, οι Τούρκοι να έστειλαν τον δήθεν υπάλληλο του Δήμου Αδριανούπολης προκειμένου να μετρήσουν τις αντιδράσεις της Ελλάδας και πώς θα κινηθούν σε ένα ενδεχόμενο παραβίασης των ελληνικών συνόρων. Δεν αποκλείεται ωστόσο και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός ελληνοτουρκικού θερμού επεισοδίου. Τυχαίο πάντως το περιστατικό δεν είναι.
Σήμερα ο Τούρκος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει γιατί κινήθηκε προς τα ελληνικά σύνορα ενώ προειδοποιήθηκε από τους Έλληνες στρατιώτες ότι προβαίνει σε παραβίαση. Από την κατάθεση του θα κριθεί και το μέλλον του. Αν δηλαδή θα παραμείνει υπό κράτηση ή θα αφεθεί ελεύθερος. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν να κάνουν συσχετισμούς με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς αν κριθεί ύποπτος ο Τούρκος δεν θα παραμείνει υπό κράτηση.
Και τα στοιχεία που δείχνουν περίεργες κινήσεις και συμπεριφορά είναι πολλά για τον Μουσά Αλερίκ. Ο άνδρας εμφανίστηκε από το… πουθενά με ένα σκαπτικό μηχάνημα και παρά τις επισημάνσεις από την ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και στη συνέχεια δεν υπάκουσε στις εντολές να σταματήσει…
Ο 38χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις υποδείξεις των Ελλήνων στρατιωτών αρχικά δεν σταματούσε. Το μηχάνημα διήνυσε αρκετά μέτρα, καθώς ο οδηγός του έμοιαζε να προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ η πορεία του σταμάτησε όταν κόλλησε σε ένα χαντάκι.
Στην ελληνική πλευρά σήμανε συναγερμός καθώς το σκαπτικό μηχάνημα μοιάζει αρκετά με εκείνα τα οποία χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός. Παράλληλα, κινήθηκε σε μια περιοχή όπου τα πνεύματα έχουν οξυνθεί λόγω της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών. Σε κάθε περίπτωση οι στρατιώτες ακινητοποίησαν τον Τούρκο και τον οδήγησαν στους αστυνομικούς.
Αρκετά μεγάλη εντύπωση κάνουν δυο γεγονότα. Πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι ένας πολίτης, όπως τουλάχιστον δηλώνει, βρέθηκε στον οριογραμμή να εκτελεί εργασίες και δεύτερον το γεγονός ότι ο 38χρονος είναι ντυμένος στην… τρίχα.
Ο 38χρονος είχε μαζί του όλα τα προσωπικά του έγγραφα, η ταυτότητά του είναι πολιτική. Αλλά αυτό μένει να ξεκαθαριστεί από τις ελληνικές αρχές. Οι Τούρκοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι πρόκειται για υπάλληλο του Δήμου Αδριανούπολης ο οποίος εκτελούσε εργασίες για το σύστημα ύδρευσης. Η αμφίεση του ωστόσο αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκε σε μια περιοχή όπου οι εργασίες είναι πλήρως ελεγχόμενες προκαλούν υποψίες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο φορές κινήθηκε μακρυά από το σημείο όπου έμοιαζε να κάνει χωματουργικές εργασίες και παρά τις παρατηρήσεις από τους Έλληνες στρατιώτες επέμεινε να κινείται προς την ελληνική πλευρά. Μετά τη σύλληψή του έδειξε αρκετή ψυχραιμία, δήλωσε και ο ίδιος ότι είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης και ότι έκανε λάθος, ωστόσο όλα ερευνώνται.
Για το υπουργείο Άμυνας φαίνεται ότι το επεισόδιο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς φαίνεται ότι πρόκειται για πολίτη που έκανε λάθος ή έδειξε υπερβολική συμπεριφορά, προσπάθησε δηλαδή να κάνει επίδειξη σε συναδέλφους του ή να προκαλέσει τους Έλληνες στρατιώτες, αλλά τίποτε περισσότερο. Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι η κατηγορία που θα αντιμετωπίσει είναι απλή παραβίαση συνόρων.


Ο τουρκικός τύπος πάντως έσπευσε αμέσως να μιλήσει για σύλληψη ενός απλού πολίτη και να αφήσει ερωτήματα για την τύχη του, θυμίζοντας την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, εκφράζοντας παράλληλα φόβους ότι η ελληνική πλευρά ίσως επιχειρήσει να προβεί σε… αντίποινα.


http://www.ethnikosmaxitis.gr/toyrkos-praktoras-kathodigoymenos-apo-tin-mit-o-dithen-ypallilos-adrianoypolis-ayti-itan-i-eidiki-apostoli-poy-eiche/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου