Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Αμερικανός ΥΠΑΜ σε Σκόπια:Λύση σε όνομα και μετά ΝΑΤΟ


Η επίτευξη λύσης στο ονοματολογικό εξακολουθεί να παραμένει απαραίτητη 
προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, υπενθύμισε ο Αμερικανός υπουργός Aμυνας Τζιμ Μάτις στη Σκοπιανή ομόλογο του Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Τρίτη το μεσημέρι στο Πεντάγωνο.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ, αναφέρεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζουν να κινούνται στην γραμμή του Βουκουρεστίου και να στηρίζουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στην εν λόγω σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

"Ο υπουργός Μάτις και η υπουργός Σεκερίνσκα συζήτησαν το θέμα του ονόματος που εκκρεμεί με την Ελλάδα, το οποίο έχει εμποδίσει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες επίλυσης αυτού του προβλήματος και στηρίζουν την απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι", τονίζει η ανακοίνωση. Επιπλέον, ο Τζιμ Μάτις επαίνεσε την αύξηση των αμυντικών δαπανών στην οποία έχουν προχωρήσει τα Σκόπια προκειμένου να πιάσουν τον προβλεπόμενο νατοϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τα Σκόπια για την συμβολή τους σε μια σειρά στρατιωτικών αποστολών όπως στο Αφγανιστάν, στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και στο Ιράκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της Ραντμίλα Σεκερίνσκα στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου