Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Tη στήριξη των Τούρκων ανά την Ευρώπη ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές 
της 24ης Ιουνίου, ο οποίος μίλησε σε ένα κατάμεστο στάδιο στο Σαράγεβο προς τους ομογενείς Τούρκους.

«Η Ευρώπη, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας, έχει μείνει… στην ίδια τάξη, ενώ η Βοσνία που μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε εδώ, απέδειξε τί εστί Δημοκρατία, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, στνν ομιλία του, που διήρκησε 40 λεπτά.




Όπως μεταδίδει ο Αnt1, ο Ερντογάν επιτέθηκε στους αντιπάλους του, λέγοντας ότι «όποιοι προσπαθήσουν να μας διχάσουν, ό,τι και να κάνουν, δεν θα το πετύχουν».

Στην ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να τονίσει και την «ευρωπαϊκή ταυτότητα» των Τούρκων, υποστηρίζοντας ότι «οι πρόγονοί μας, εδώ και χίλια χρόνια, είναι Ευρωπαίοι. Οι πρόγονοί μας, που έφτασαν στην Ανατολία, το πρώτο που έκαναν ήταν να περάσουν στον Βόσπορο και να προχωρήσουν προς το εσωτερικό της Ευρώπης.

Μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παρά το ότι αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε μέχρι τη Θράκη, εμείς πάντα συνεχίζαμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη».

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στους ομογενείς Τούρκους της Ευρώπης ότι το τουρκικό κράτος θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους.

«Σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε στην Ευρώπη να παίρνετε την υπηκοότητα, αν σας τη δίνουν. Μη λέτε “δεν την παίρνω”. Να μαθαίνετε καλά τη γλώσσα της χώρας που είστε, όπως και την τουρκική. Να διδάσκετε την τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό στα παιδιά σας στο εξωτερικό. Η τουρκική προεδρία και οι υπουργοί της θα είναι πάντα δίπλα σας. Είναι χρέος μας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε στη συνέχεια ότι «όσοι έχουν στόχο να μας γονατίσουν εμάς προσωπικά ή το κράτος μας ή το έθνος μας, θα απογοητεύονται βλέποντας το έθνος μας να στέκεται όρθιο. H Τουρκία δίνει έναν δεύτερο αγώνα της Ανεξαρτησίας», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου