Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Financial Times: Προς αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ


Την εκτίμηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα κάνει ο οικονομικός αναλυτής και αρθογράφος, Βόλφγκανγκ Μινχάου στους Financial Times...

Όπως αναφέρει στο άρθρο του μια από τις αιτίες για την λάθος πορείας της Ευρώπης είναι η αδυναμία αλήθειας, κάτι που έκανε το ΔΝΤ, διαπιστώνοντας τη μη βιωσιμότητα του χρέους.
Σύμφωνα με το άρθρο του Βόλφγκανγκ Μινχάου, η αλήθεια του ΔΝΤ ήταν αυτή που «σόκαρε» τους ευρωπαίους οι οποίοι ήθελαν να διατηρήσουν το «παραμύθι» της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους «για λίγο ακόμη», ενώ το Ταμείο, δικαίως ζητά μείωση του χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.
«Αλλά η Γερμανία δεν πρόκειται να το αποδεχθεί», αναφέρει ο Μινχάου, εκτιμώντας πως μετά τις εκλογές οι Γερμανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ περισσότεροι, καθώς στη Βουλή αναμένεται να μπουν και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και το AfD που τάσσονται υπέρ του Grexit, ενώ τo AfD επιθυμεί έξοδο από το ευρώ και για τη Γερμανία.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Μινχάου συμπληρώνει πως όταν η κυβέρνηση Τραμπ θα στείλει τους αντιπροσώπους της στο ΔΣ του Ταμείου τότε το κλίμα θα καταστεί ακόμη πιο εχθρικό.
«Θεωρώ πως το ΔΝΤ τελικά θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα αφήνοντας του ευρωπαίους να κακοδιαχειριστούν την ελληνική κρίση με τον δικό τους τρόπο», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου