Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΕΘΕΡΟΠΟΙΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟ Ο ΤΟΣΚΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ-ΠΟ...!!!






Για «συμφέροντα διαπλοκής που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας» μίλησε στον Αlpha 989 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την επίθεση αγνώστων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.



«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν και κοινά συμφέροντα διαπλοκής. Κάποιοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Δεν μιλάω τυχαία. Μιλάω πιο συγκεκριμένα όταν έχω στοιχεία αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αφεθούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους γιατί αποσταθεροποιούν όχι την κυβέρνηση αλλά τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας.

«Κανένας δεν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διάφορες επιθέσεις που γίνονται κατά καιρούς. Έχουν γίνει πιθανότατα και λάθη από πλευράς αστυνομικής φύλαξης», παραδέχθηκε ο κος Τόσκας ενώ επεσήμανε ότι «είναι γνωστό πότε πυροδοτήθηκε αυτό το φαινόμενο και τί έγινε από το 2008 και την περίοδο της κρίσης. Προφανώς είναι ακραία και περιθωριακά στοιχεία. Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα γίνει η επανάσταση. Δεν αλλάζουν έτσι οι κοινωνίες».

Όπως είπε «παραλάβαμε έναν τομέα που είχε «μηδέν» πληροφορίες και τους συνέφερε (μπαχαλακηδες) ένα περιβάλλον συγκρουσιακό όπου οι ομάδες ΔΕΛΤΑ φόραγαν κουκούλες λες και δεν ήταν νόμιμα οργανωμένο σύνολο του κράτους. Τώρα έχει μπει μια τάξη και η αστυνομία δουλεύει πολύ πιο οργανωμένα και έχει μειωθεί η εγκληματικότητα».




Για τις δυτικές συνοικίες συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια των αστυνομικών. Με κίνδυνο της ζωής τους έκαναν έλεγχο (για ναρκωτικά) αλλά η κατάσταση στη Δυτική Αττική θέλει ειδικότερη πολιτική, δεν λύνεται μόνο με την αστυνομία, χρειάζεται κι άλλος έλεγχος στις υποβαθμισμένες αυτές περιοχές που είχαν εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια». Τόνισε ότι «κάθε μέρα εξαρθρώνονται σπείρες. Η μείωση των ληστειών δεν προήλθε από μόνη της.
Εμείς αναδείξαμε το πρόβλημα στη Δυτική Αττική και η ΝΔ τώρα ξύπνησε».

Για τις καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα ο κος Τόσκας είπε πως «είναι 6000 τα μηχανήματα και έχουν καταστραφεί γύρω στα 80. Το κόστος τους είναι στα 1000 ευρώ αλλά κοιτάζουμε να βρούμε ποιοι κάνουν τις καταστροφές».

Εκτίμησε ότι «κάποιους βόλευε και βολεύει αυτή η κατάσταση όχι μόνο για τηλεθέαση αλλά και για αποσταθεροποίηση. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από πλευράς της αστυνομίας, είδαμε και χτες ότι έγιναν 30 προσαγωγές. Οι περισσότεροι προέρχονται όχι από εργατικές περιοχές. Θα πρέπει τα ακραία στοιχεία που είπα, να καταδικαστούν πολιτικά αλλά να μην δοθεί σημασία στη δράση τους γιατί αυτή είναι η επιδίωξή τους».

Τόνισε ότι «η σταθεροποίηση της χώρας θα πρέπει να είναι σκοπός όλων των κυβερνόντων για να προχωρήσουμε χωρίς μνημόνια σε καλύτερες συνθήκες».

Σε ερώτηση για την σελίδα «σκυλιά του πολέμου» και για την πληροφορία ότι εμπλεκόταν αστυνομικός ο κος Τόσκας απάντησε ότι «έχει πάει στον εισαγγελέα αυτό το θέμα και ερευνάται. Υπάρχουν ακραίοι τύποι αλλά το σύνολο των αστυνομικών είναι πειθαρχημένοι και κάνουν εξαιρετική δουλειά». newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου