Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ερευνα: Το 55% των Ευρωπαίων δεν θέλει μουσουλμάνους μετανάστες


Οι Ευρωπαίοι λένε «ναι» στην απαγόρευση εισόδου μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες - Το 58% των Ελλήνων συμφωνεί επίσης με την απαγόρευση

Το 58% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εισόδου μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε δέκα χώρες της γηραιάς ηπείρου και δημοσιεύει η βρετανική «Independent».


Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τους Έλληνες, στηρίζοντας στην ουσία το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ.

Η σχετική δημοσκόπηση που διενήργησε το think tank "Chatham House", με έδρα το Λονδίνο, πραγματοποιήθηκε πριν την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ. Με βάση τα αποτελέσματά της, το 55% των Ευρωπαίων πολιτών στις δέκα αυτές ευρωπαϊκές χώρες λέει "ναι" στην απαγόρευση εισόδου μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.


Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι εξής χώρες: Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο. Στην Πολωνία, το 71% των πολιτών στηρίζουν την σχετική απαγόρευση ενώ, στη χώρα μας, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 58%. Το 22% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν συμφωνούν ούτε διαφωνούν με την απαγόρευση ενώ το 20% τάσσεται κατά.

Στην Αυστρία, το 65% δεν στηρίζει την απαγόρευση εισόδου μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες. Στη Γερμανία, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 53%, στην Ιταλία 51% και στη Βρετανία 47% .

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις δέκα χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το ποσοστό των πολιτών που διαφωνεί με την απαγόρευση των μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες δεν ξεπερνά το 32%.

Από τους ερωτηθέντες, αντίθετοι στην μετανάστευση μουσουλμάνων ήταν κυρίως οι ηλικιωμένοι ενώ οι κάτω των 30 ετών έδειχναν να μην έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται να ενισχύσει τα αποτελέσματα παλαιότερης έρευνας του ινστιτούτου "Pew". Η έρευνα αυτή, που είχε διεξαχθεί σε 10 ευρωπαϊκές χώρες το 2016, έδειχνε ότι η πλειοψηφία των πολιτών είχαν αρνητική άποψη για τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα τους. Συγκεκριμένα, το 72% των Ούγγρων, το 69% των Ιταλών, το 66% των Πολωνών, το 65% των Ελλήνων και το 50% των Ισπανών έβλεπαν... με μισό μάτι τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου