Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Να και μερικά καλά ΝΕΑ!!! Εισαγγελέας στο Μανχάταν κατάσχεσε και μας επιστρέφει μαρμάρινη σαρκοφάγο του 200 μ.Χ.



Στην Ελλάδα επιστρέφει από τις ΗΠΑ, το τμήμα της μαρμάρινης σαρκοφάγου, που είχε κλαπεί το 1988 και για 30 χρόνια ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αμερική. Κατασχέθηκε τον Ιανουάριο από γκαλερί του κεντρικού Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, όπου εκτίθετο ως κεντρικό κομμάτι έκθεσης. Η μαρμάρινη σαρκοφάγος χρονολογείται από το 200 μ.Χ και δείχνει στιγμιότυπο μάχης μεταξύ Ελλήνων και Τρώων πολεμιστών.

Η επίσημη τελετή επαναπατρισμού, καθώς και το σχετικό πρωτόκολλο πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάιρους Βανς Τζούνιορ.






«Αρχαιότητες που διακινήθηκαν παράνομα συχνά αποκτούν μία επίφαση νομιμότητας με το πέρασμα του χρόνου ή την αλλαγή ιδιοκτησίας», δήλωσε ο Βανς και προσέθεσε:

«Γκαλερί, οίκοι δημοπρασίας και συλλέκτες τέχνης, ωστόσο πρέπει να είναι σε εγρήγορση γιατί το Γραφείο μου και οι συνεργάτες μας στις αρχές παρακολουθούν στενά τους καταλόγους και τις πωλήσεις αντικειμένων ύποπτης ή αμφίβολης προέλευσης.

»Καθώς οι λεηλασίες γίνονται πιο συχνές, οι συλλέκτες θα πρέπει να πράττουν πιο αυστηρό έλεγχο όταν πρόκειται να εκτιμήσουν αν ένα αντικείμενο έχει αποκτηθεί παράνομα.

»Αν πράττουν διαφορετικά αποτελεί σιωπηλή έγκριση μίας απαράδεκτης πρακτικής μέσω ηθελημένης άγνοιας».

thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου