Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Νέα δημοσκόπηση VPRC

 

       
Δημοσκόπηση VPRC: Μπροστά με 2,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ  - Στο 11% η Χρυσή Αυγή - Στο 7,5% το Ποτάμι

 
- Η δημοσκόπηση της VPRC έγινε πριν κατακυριεύσει την επικαιρότητα το θέμα Μπαλτάκου
- Δίνει για τις ευρωεκλογές προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ
- Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και αμέσως μετά ακολουθούν Το Ποτάμι, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, η Ελιά και η ΔΗΜΑΡ
Η δημοσκόπηση της VPRC έγινε στις 1 και 2 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων. Σημειώνεται ότι στην δημοσκόπηση δεν αποτυπώνεται η αντίδραση των ψηφοφόρων για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι τα εξής:

ΝΔ: 25%
ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%
ΕΛΙΑ: 5%
ΑΝΕΛ: 6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 11%
ΔΗΜΑΡ: 2,5%
ΚΚΕ: 7%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 7,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 8,5%







Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με αστάθμιστα δεδομένα τα ποσοστά είναι διαφορετικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει την διαφορά του με τη ΝΔ στις 3,2 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 17,2%, η ΝΔ 14%, οι αναποφάσιστοι έχουν 14,7%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 6,9% η Χρυσή Αυγή στο 6,7% εκείνοι που δεν θα ψηφίσουν είναι στο 5,2% το ΚΚΕ στο 4,8%, στο 3,8% οι ΑΝΕΛ, η Ελιά στο 2,7% και η ΔΗΜΑΡ στο 1,5%.




Ενα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό έχει ως κριτήριο ψήφου για τις ευρωεκλογές τα εσωτερικά θέματα της χώρας. Αυτό το ποσοστό φτάνει στο 69%.




Όσο για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωκλογές αυτό δεν είναι και πολύ φανατικό. Το 41% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται, το 24% ότι ενδιαφέρεται αρκετά, το 17% ότι ενδιαφέρεται πολύ και το ίδιο ποσοστό ότι ενδιαφέρεται λίγο.




Στο ερώτημα αν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό 60% είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχει ενώ η αποχή είναι στα ποσοστά που συνήθως αγγίζουν το 14%.



Οι πολίτες δείχνουν να φοβούνται για το μέλλον όσον αφορά την ΕΕ παρά να είναι πηγή ελπίδας σε ποσοστό 52% ενώ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της.






newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου