Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Νέος σάλος από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, Αχμέτ Κουρτ - Φωτογραφίζεται με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία!

     

Νέος σάλος από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, Αχμέτ Κουρτ - Φωτογραφίζεται με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία
 
Αριστερά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και δεξιά ο Ντεβλέτ Μπαχτσέλ τον ηγέτη τουρκικού φασιστικού κόμματος

                                               
 Τα προβλήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ με τις υποψηφιότητες είτε για τις ευρωεκλογές είτε για τις περιφερειακές δεν έχουν τελειωμό και μετά το σάλο με την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τις περίεργες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Δημήτρη Χριστόπουλου για τη Θράκη ήρθε να προστεθεί κι άλλο ένα πρόβλημα.

Το νέο αγκάθι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υποψήφιος Αχμέτ Κουρτ στη Θράκη, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. 

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Ριζοσπάστης που δημοσίευσε και φωτογραφία του με τον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσέλ, οι λεγόμενοι Γκρίζοι Λύκοι.

O Aχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της τουρκικής ένωσης Ξάνθης που όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι γνωστή στη Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φέρεται έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.

Για το πρόσωπο του Αχμέτ Κουρτ είχε ρεπορτάζ και η εφημερίδα το Εθνος το οποίο ανέφερε πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές λέγοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα, "είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του υποψηφίου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χριστόπουλου ο οποίος σε δηλώσεις του σε διάφορα μέσα αναφέρει πως η μειονότητα στη Θράκη είναι ένα συμπαγές τουρκικό πράγμα.

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου δήλωσε πως προκύπτει μείζον θέμα για το ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόπουλου, κατηγορώντας τον πως με τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ αποδομεί τις πάγιες "εθνικές μας θέσεις, και απροκάλυπτα αμφισβητεί την ίδια τη Συνθήκη της Λωζάννης".
 
newsit.gr