Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

H αχαριστία με τον Σαλπιγγίδη

 

 
 
Ο Δήμος Μπουλούκος παίρνει θέση για το ξεφωνητό στον επιθετικό του ΠΑΟΚ και αναρωτιέται εάν αυτός φταίει για τα κακώς κείμενα της ομάδας.
Ολοι γνωρίζουμε ότι εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κράξιμο στον Σαλπιγγίδη, από κάποιους οπαδούς του ΠΑΟΚ που πήγαν στην προπόνηση της Δευτέρας και απαίτησαν να φύγει τα καλοκαίρι από την ομάδα και να μην ξαναφορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Αυτοί λοιπόν οι φίλοι του Δικεφάλου, συμπέραναν ότι για τη βαριά ήττα στον τελικό του Κυπέλλου φταίει ο αρχηγός της ομάδας ή τέλος πάντων, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Εβγαλαν την οργή τους πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή που ουδέποτε έχει προκαλέσει, πάντοτε ήταν υπόδειγμα συμπεριφοράς κι αναγνωρίζουν την εξαιρετική προσωπικότητα του, ακόμα και οι αντίπαλοι του σε όλα τα ελληνικά γήπεδα.

Θα μου απαντήσουν εύλογα όσοι τον ξεφώνησαν, ότι δεν τους ενδιαφέρει ο χαρακτήρας του, αλλά η ποδοσφαιρική του αξία, καθώς οι καλοί είναι για τα μοναστήρια και οι κακοί για τη μπάλα. Και στον τομέα αυτό, όμως, ο Σαλπιγγίδης είναι εξαιρετικός όπως δείχνουν τα σχεδόν 130 γκολ που έχει πετύχει με τον ΠΑΟΚ αλλά και τα 13 με την Εθνική σε 73 εμφανίσεις. Κι αν οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, όλοι ξέρουν ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι και από τους ελάχιστους επιθετικούς που μαρκάρουν και γυρίζουν στην άμυνα.

Και πάλι, όμως, υπάρχει ο αντίλογος από όσους τον έκραξαν. "Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει με την Εθνική ή αν πετυχαίνει εύκολα γκολ με τον Πλατανιά και τη Βέροια, τα γκολ που θα έπρεπε να βάλει στον τελικό, δεν τα έβαλε."

Δεν τα έβαλε ο Σαλπιγγίδης, θα πω εγώ, αλλά ούτε και κανείς άλλος από τους δεκάδες παίκτες που ήρθαν στον ΠΑΟΚ την εποχή Σαββίδη και δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα!

Είναι φανερό ότι "χημεία" μεταξύ των φανατικών οπαδών του ΠΑΟΚ και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη δεν υπήρξε ποτέ. Ούτε δημιουργήθηκε μετά το 2010 που απαρνήθηκε τα περισσότερα χρήματα του Παναθηναϊκού για ανανέωση του συμβολαίου και επέλεξε να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του, παρότι ήξερε ότι και πάλι θα τ’ ακούει από την κερκίδα.

Ας μην γελιόμαστε, ο Σαλπιγγίδης δεν έγινε ποτέ σύνθημα στην Τούμπα, επειδή δεν υποτάσσεται στους κανόνες του οπαδικού γίγνεσθαι. Ποτέ δεν χάιδεψε τα αυτιά των φανατικών, ποτέ δεν πούλησε παοκοφροσύνη, ποτέ δεν επιχείρησε να εξαγοράσει ούτε ακόμα και την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Πάντοτε μιλούσε όταν έπρεπε κι έλεγε αυτά που πρέπει να πει κι όχι όσα θέλουν κάποιοι ν’ ακούσουν. Όταν έπρεπε, αναλάμβανε τις ευθύνες του – όπως έκανε και μετά τον τελικό Κυπέλλου – και δεν μετατόπιζε αλλού το φταίξιμο. Και πάντα μιλούσε με σοβαρότητα και με το θάρρος της γνώμης του.

Όλα αυτά βέβαια, για την ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2014 είναι ελαττώματα, πολύ περισσότερο όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ με εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς και με κάποιους από αυτούς να παρασύρονται εύκολα...

Τόσο εύκολα που καταλήγουν αβίαστα στο φταίξιμο του Σαλπιγγίδη αφήνοντας όλους τους άλλους, τους πραγματικούς υπεύθυνους για την ήττα στον τελικό, στο απυρόβλητο. Όπως τον Ιβάν Σαββίδη που δύο χρόνια μετά τις υποσχέσεις για τον ΠΑΟΚ, δεν έχει πετύχει ούτε το 1/10 όσων εξήγγειλε.

Και μπορεί να έχει πολλά ελαφρυντικά ο μεγαλομέτοχος, αλλά δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει πόσο λανθασμένη είναι η επιλογή που έχει κάνει, κυρίως με τους συνεργάτες τους στη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Τις αποτυχημένες επιλογές για τους προπονητές και κυρίως για τους δεκάδες ποδοσφαιριστές – ξένους και Έλληνες - που ήρθαν στον Δικέφαλο του Βορρά και δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό, κάποιος τις πήρε και πρέπει να τις χρεωθεί.

sport.gr

Και φυσικά αυτός δεν είναι ο Σαλπιγγίδης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου