Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ;





ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ- ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ!

ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ...ΙΤΑΛΙΑ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΥΓΙΕΣΤΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!

Συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για την άγνωστη ζωή και την εγκληματική δράση του Ιλία Καρέλι

Τι αποκαλύπτει για την επίθεση που σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα της 4ης Μαρτίου 2007, στον 1ο όροφο τριώροφης κατοικίας στο Νέο Ηράκλειο



Είχε βάλει το σπασμένο γυαλί από μια κορνίζα στο λαιμό της γυναίκας και είχε προσπαθήσει να πνίξει με την αλυσίδα τον 47χρονο σύζυγό της. Μάλιστα ο άντρας είχε μείνει για 20 δευτερόλεπτα αναίσθητος και όλοι πίστεψαν ότι ίσως είχε χάσει την ζωή του. Κι αυτό για ν’ αρπάξει λιγότερα από 100 ευρώ από ένα πορτοφόλι. Αν δεν έτρεχε ένας γείτονας, συγγενής της οικογένειας, ώστε να τον ακινητοποιήσει κι αν δεν γλιστρούσε, είναι βέβαιο ότι θα σκότωνε.
Τον έπιασαν οι γείτονες και ύστερα ήλθε η Αστυνομία και τον πήρε. Μαζί του ήταν και ένας ακόμη συνεργός, για τον οποίο είχε πει ότι «τον έλεγαν Τόνι και ήταν Ρουμάνος» και ο οποίος ποτέ δεν συνελήφθη. Στα δικαστήρια που ακολούθησαν μάθαμε ότι ο Αλβανός είχε τουλάχιστον 12 καταδίκες για κλοπές, ληστρικές επιθέσεις ενώ εμφανιζόταν σαν «Βαλεντίνο», ρουμανικής καταγωγής. Δεν είχε δουλέψει ποτέ και προχωρούσε σε αλλεπάλληλες κλοπές. Μονίμως εξέφραζε την οργή του στις δίκες λέγοντας ότι «παρότι δεν είχα σκοτώσει έμεινα τόσα χρόνια στην φυλακή».
Επαναλάμβανε συνέχεια, σε όλες τις δίκες, ότι «ήθελε να πάει να δει την μητέρα του», που εμφανιζόταν ότι ήταν και η αφορμή που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο στο Μαλανδρίνο. Όμως όταν οι δικαστές τον είχαν ρωτήσει, στην τελευταία δίκη που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2013, γιατί δεν είχε σκεφθεί την μητέρα του πριν κάνει τόσα αδικήματα, εκείνος έλεγε ότι «τώρα έγινα καλό παιδί»».
Έτσι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας τη σκηνή της επίθεσης (αλλά και όσα ακολούθησαν) η οποία σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα της 4ης Μαρτίου 2007, στον 1ο όροφο τριώροφης κατοικίας στην οδό Καλύμνου στο Νέο Ηράκλειο, με δράστη τον 42χρονο αλβανό Ιλία Καρέλι,.
Ο αλλοδαπός βρέθηκε νεκρός, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, μετά από άγρια κακοποίηση, σε κελί των φυλακών Νιγρίτας. Τρία 24ωρα νωρίτερα είχε σκοτώσει με κομμάτι γυαλιού τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη. Ηδη οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες του θανατηφόρου βασανισμού του 42χρονου Αλβανού.
Ωστόσο την ίδια ώρα οι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης αλλά και οι οικείοι των παρολίγων θυμάτων του Αλβανού, παρουσιάζουν άγνωστες πτυχές της δραστηριότητάς του. Όπως χαρακτηριστικά λένε «ασφαλώς δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν και έπρεπε για όλα να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Αυτό είναι καταδικαστέο. Όμως κάποιος πρέπει να θυμάται και να γνωρίζει τι συνέβη στην περίπτωσή μας αλλά και βεβαίως και τον θάνατο του σωφρονιστικού υπαλλήλου. Οσα επικαλέσθηκε ως αιτία για την δολοφονία του φρουρού στις φυλακές Μαλανδρίνου, τα έλεγε και στην διάρκεια των δικών μας δικαστηρίων».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου του, ο 42χρονος Αλβανός που εμφανιζόταν με το όνομα «Βαλεντίνο Πεπέσκου του Πάπα», υποτίθεται ρουμανικής καταγωγής, είχε την περίοδο 1997-2001 έντεκα καταδίκες, οι περισσότερες ερήμην, για κλοπές. Οταν συνελήφθη καταδικάσθηκε (με συγχώνευση ποινών) σε 14χρόνια κάθειρξη.
Αποφυλακίσθηκε τον Μάιο του 2006 και έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη για την επιδρομή στο σπίτι της οδού Καλύμνου στο Νέο Ηράκλειο. Εκεί φαίνεται να εισέβαλε με «τυχαία επιλογή» μαζί με έναν άγνωστο μέχρι σήμερα συνεργό του που κράταγε τσίλιες.
Στη δίκη σε δεύτερο βαθμό στην Χαλκίδα, στις αρχές του 2013, η ποινή του μετατράπηκε από διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Η ποινή του μειώθηκε από τα 20 χρόνια κάθειρξη στα 12. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικούς, η Πρόεδρος του δικαστηρίου του είχε ζητήσει «εν όψει της αποφυλάκισής του να αλλάξει στάση ζωής». Κι εκείνος φέρεται να της είχε δώσει «σχετικές διαβεβαιώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου