Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ!



Πλημμύρισαν τους δρόμους της Βερόνα στην Ιταλία οι κάτοικοι, που ζήτησαν επιτακτικά ανεξαρτησία από τη χώρα, καθώς και την απελευθέρωση των 24 ατόμων που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία πως υποκίνησαν κίνημα ανεξαρτησίας στη Βενετία.

Με σφυρίχτες στο στόμα και με σημαίες της επαρχίας της Βενετίας χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ πετούσαν καπνογόνα με τα χρώματά τους, κόκκινο και κίτρινο.

Πρωταγωνιστής στη διαδήλωση ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, που δήλωσε στο πλήθος: «Οι φυλακές είναι για τους εγκληματίες και τη μαφία, όχι για τους οικογενειάρχες», αναφερόμενος στις συλλήψεις που έγιναν στη Βενετία.

Η Βερόνα, μια από τις πιο διάσημες και δημοφιλείς ιταλικές πόλεις της βόρειας Ιταλίας ανήκει στην επαρχία της Βενετίας. Είναι η πόλη όπου εκτυλίσσεται ένα από τα πιο γνωστά έργα του Σαίξπηρ, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Στο ανεπίσημο «δημοψήφισμα» που διοργανώθηκε το Μάρτιο, το 89% των κατοίκων της πόλης ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας της επαρχίας από την Ιταλία.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου